TihioRace Team προς ΣΕΓΑΣ: Άδικος ο αποκλεισμός ανάπηρων αθλητών από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Για μια άδικη απόφαση κάνει λόγο με επιστολή του ο Άρης Κατσούλης που εκφράζει την απογοήτευσή του στην Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, για τον αποκλεισμό του από Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας εξαιτίας της αναπηρίας του.

Απογοήτευση, οργή αλλά και έκπληξη συνάμα είναι τα συναισθήματα που βίωσαν οι ανάπηροι αθλητές του TihioRace Team, μετά τον αποκλεισμό τους από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι αθλητές κάνουν λόγο για άδικη και μεροληπτική απόφαση που είναι αντίθετη στο ιδεώδες και τον συμπεριληπτικό χαρακτήρα του Μαραθωνίου. Με επιστολή τους στην Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ζητούν την αναθεώρηση της απόφασης-έστω και την τελευταία στιγμή-προκειμένου και οι ανάπηροι αθλητές με αμαξίδιο να βιώσουν την εμπειρία συμμετοχής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΠΡΟΣ: ΣΕΓΑΣ
ΥΠΟΨΗ: Προέδρου κας Σακοράφα

ΑΠΟ: TIHIORACE

Αγαπητή κα Σακοράφα,

Ο λόγος συγγραφής της συγκεκριμένης επιστολής είναι για να σας εκφράσουμε τη λύπη, την απογοήτευση, την οργή και την έκπληξη για τον αποκλεισμό της συμμετοχής των αναπήρων αθλητών με χειρήλατα αμαξίδια από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Θεωρούμε ότι η ημέρα αυτή προάγει τη συμπερίληψη και την ίση συμμετοχή όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου μη ή ύπαρξης κάποιας βλάβης, χρώματος, φυλής, θρησκείας κ.λ.π.

Γνωρίζουμε καλά πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι η πρώτη φορά που πάρθηκε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ολόκληρο το σκεπτικό σας πίσω από αυτή την απόφαση, όμως πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία λανθασμένη απόφαση που αδικεί κατάφορα αθλητές που έχουν καταβάλει τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια για να συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας όντας αυτόνομοι, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο για να κάνουν αυτό που αγαπούν και είναι το αυτονόητο να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Εμείς οι συμμετέχοντες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο με συνοδεία δεν μπορούμε και δε θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους λοιπούς ανάπηρους αθλητές γιατί  θεωρούμε ότι είναι μία απόφαση που καλλιεργεί άθελά της τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό και όπως μπορεί να καταστεί λογικό δε μπορούμε να συμφωνούμε με μία τέτοια απόφαση, ανεξαρτήτου ημέρας, πόσο δε μάλλον σε μία ημέρα που εκ φύσεως προάγει τη συμπερίληψη.

Σας καλούμε,έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να εγκρίνετε τη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών με χειρήλατο αμαξίδιο ώστε και εκείνοι να μπορούν την Κυριακή να χαρούν ανεμπόδιστα τη συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Με εκτίμηση

Για το TihioRace

ΑΡΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ) ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Ανάπηρος αθλητής του TihioRace Team