«Σιωπηλός Κόσμος»

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ θα πραγματοποιήσει έκθεσης υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο «Σιωπηλός Κόσμος» στη Βαρβάκειο Ιχθυαγορά Αθηνών, στις 21 Απριλίου 2013. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας μας.

Στις 200 περίπου φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, εικονίζεται τόσο η απίστευτη ομορφιά των ελληνικών βυθών και των οργανισμών που ζουν σε αυτούς, όσο και η ασχήμια που υπάρχει στις περιοχές που η αδιαφορία και η αχαριστία προς τον υδάτινο κόσμο κινδυνεύει να μετατρέψει σε υποθαλάσσιο σκουπιδότοπο.

Το μήνυμα, που επιχειρεί να περάσει η έκθεση, είναι πως ο καθένας προσωπικά οφείλει να δείξει περισσότερη υπευθυνότητα απέναντι στη θάλασσα και να αλλάξει τις συνήθειες που την επιβαρύνουν, γιατί όχι μόνο η ζημιά που προκαλεί επιστρέφει στον ίδιο, αλλά καταστρέφει κάτι  που ουσιαστικά δεν ανήκει σε αυτόν αλλά το δανείζεται από τις μελλοντικές γενιές.

Η έκθεση «Σιωπηλός Κόσμος» διοργανώθηκε ήδη με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στην πόλη του Πύργου Ηλείας από το τοπικό παράρτημα της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ και κύρια επιδίωξη της ΜΚΟ είναι να «ταξιδέψει» το «Σιωπηλό κόσμο» σε ολόκληρη την Ελλάδα και να εμπλουτίσει την έκθεση με ακόμη περισσότερα εκθέματα.

Καθώς ο χαρακτήρας της έκθεσης είναι αμιγώς περιβαλλοντικός, θεωρήθηκε από τους διοργανωτές πως ο ιδανικότερος χώρος για την παρουσίαση της, είναι ο χώρος της Βαρβακείου αγοράς, στον οποίο οι αθηναίοι πολίτες έρχονται σε επαφή με τα πολύτιμα δώρα της θάλασσας. Έτσι, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια διαφορετική εικόνα της δημοτικής ιχθυαγοράς καθώς στους πάγκους της θα φιλοξενούνται τόσο τα πανέμορφα θαύματα που κρύβει ο βυθός, όσο και αυτά που η αδιαφορία μας επιχειρεί να κρύψει σε αυτόν. Ίσως ο συμβολισμός της έκθεσης αυτής να γίνει η αφορμή για να κατανοήσουμε καλύτερα πως ο σιωπηλός αυτός κόσμος έχει μια ιδιαίτερη φωνή που μπορεί να γίνει ακόμα και κραυγή.

Παράλληλα με την έκθεση φωτογραφιών θα διατεθεί ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 12.00 μέχρι και τις 20.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.ydronaftes.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ