Νova: Παρουσίαση του Μουσείο Μπενάκη στους μαθητές της Σχοινούσας

Διαδικτυακή παρουσίαση στους μαθητές του νησιού της Σχοινούσας διοργάνωσαν η Nova και το Μουσείο Μπενάκη. Οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μουσείο και Τάξη σε ζωντανή σύνδεση!» του Μουσείου Μπενάκη και βίωσαν τις δυνατότητες της συνδεσιμότητας και της τεχνολογίας κάνοντας μια εικονική «επίσκεψη» και αποκτώντας πρόσβαση σε μια εμπειρία τέχνης και ιστορίας από το νησί τους.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τη Μαρία Καρβουνάκη, αρχαιολόγο από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να «βρεθούν» σε πραγματικό χρόνο στη Νεοελληνική Συλλογή του Μουσείου. Ακολουθώντας μία επιλεγμένη διαδρομή, τα παιδιά γνώρισαν την καθημερινή ζωή των περασμένων αιώνων σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, παρατήρησαν τα αντικείμενα, συμμετείχαν με απορίες και παρατηρήσεις και σχόλια και μοιράστηκαν με την ομάδα του Μουσείου και της Nova εντυπώσεις και συναισθήματα.

«Η ψηφιακή περιήγηση του Μουσείου Μπενάκη  είναι ένα διαδραστικό online εκπαιδευτικό πρόγραμμα για απομακρυσμένα σχολεία.  Σήμερα, με την Nova και τις δυνατότητες που προσφέρει η πιο σύγχρονη τεχνολογία καλωσορίσαμε τους μαθητές της Σχοινούσας και τους παρουσιάσαμε εικονικά τη διαχρονική έκθεση για την πορεία του ελληνικού πολιτισμού» δήλωσε η Μαρία Καρβουνάκη, αρχαιολόγος στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη.

«Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας φέραμε στους μαθητές της Σχοινούσας το Μουσείο Μπενάκη με τα υπέροχα εκθέματά του και κάναμε μαζί τους μια βόλτα στον χρόνο. Οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι ανεξάντλητες και είναι μεγάλη ικανοποίηση να δείχνουμε στους ψηφιακούς πολίτες του αύριο τις δυνατότητές της στην πράξη» δήλωσε η Αγγελική Ελευθερίου, της Nova.