Pharmathen: Εξόπλισε πλήρως τα εργαστήρια δύο σχολείων στη Θράκη

Η Pharmathen, μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, με εξειδίκευση στον τομέα των σύνθετων ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης (LAI), στο πλαίσιο των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εξόπλισε πλήρως τα εργαστήρια του 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και του 3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον εκσυγχρονισμό των σχολείων και στην μεγαλύτερη εξοικείωση των μαθητών με τις θετικές επιστήμες. Η παράδοση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε και στις δύο σχολικές μονάδες την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, παρουσία του κ. Νικόλαου Τσαλικίδη, Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και του κ. Δημήτριου Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Η εταιρεία με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της, επιστρέφοντας μέρος της επιτυχίας της στην κοινωνία. Με αυτή την πρωτοβουλία, η Pharmathen προωθεί την επιστημονικότητα και την καινοτομία και συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ξεκινώντας από την περιοχή της Θράκης, όπου έχει ενεργή παρουσία, ενισχύει τις υποδομές των δύο δημόσιων σχολείων και εφοδιάζει με σύγχρονο εξοπλισμό τα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, επιτρέποντας έτσι στους καθηγητές να πραγματοποιούν πειράματα και έρευνες χρησιμοποιώντας τα πιο ενδεδειγμένα μέσα και στους μαθητές να κατανοούν βιωματικά τις επιστήμες και να αποκτούν νέες δεξιότητες.

Ο κ. Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέφερε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στη Pharmathen για την πρωτοβουλία της να προμηθεύσει με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και το 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.  Δίνει με αυτόν τον τρόπο στους μαθητές της περιοχής μας νέες δυνατότητες απόκτησης γνώσεων και καινούργια ερεθίσματα ενασχόλησης με την επιστήμη.

Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν χαρά μας να στηρίξουμε την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία και να συμβάλουμε στην υλοποίησή της. Η αναβάθμιση των κτιριακών και εκπαιδευτικών υποδομών των σχολείων μας άλλωστε, είτε μέσα από την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ είτε μέσα από τη στήριξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών, όπως αυτή της Pharmathen, αποτελεί σταθερή πολιτική μας επιλογή.»

Ο κ. Κώστας Σταμούλης, Vice President Industrial Operations της Pharmathen, ανέφερε κατά την παράδοση του εξοπλισμού: «Στη Pharmathen ανταποκρινόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα στις ανάγκες της κοινωνίας, με δράσεις καινοτομίας και προσφοράς. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στόχος μας είναι να παρέχουμε στους νέους όλα τα εφόδια και την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τον κόσμο των επιστημών και να διαπρέψουν σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να ενταχθούν μελλοντικά στο δυναμικό της Pharmathen, η οποία σήμερα απασχολεί κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Ο κ. Λευτέρης Κοτζαμάνης, Plant Director BU Sapes, ανέφερε: «Με τη δράση αυτή η Pharmathen αποδεικνύει στην πράξη ότι μέλημά της είναι να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες, πρωτίστως στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται, όπως είναι η Θράκη. Είμαστε βέβαιοι ότι ο εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων θα ενισχύσει την βιωματική μάθηση και θα ενδυναμώσει τη σχέση των νέων με τις επιστήμες, εμπνέοντας πολλούς από αυτούς να ακολουθήσουν αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι.».