Solidarity Now

Τον Οκτώβριο του 2012, το δίκτυο Open Society Foundations (OSF) και ο ιδρυτής του, Τζωρτζ Σόρος, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης για την ενίσχυση των προσπαθειών που ήδη υλοποιούνται και στοχεύουν στην αντιμετώπιση των αναγκών όλων εκείνων που πλήττονται από την κρίση στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή, με την ονομασία Solidarity Now, αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο ανθρώπων και οργανισμών που εργάζονται από κοινού για να υποστηρίξουν εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση στην Ελλάδα.

Tο Solidarity Now πρόσφατα παρουσίασε ένα σύντομο video με θέμα την αλληλεγγύη στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το οποίο είναι διαθέσιμο στη νέα ιστοσελίδα http://www.solidaritynow.org/el/. To video καλεί ανθρώπους σε Ελλάδα και Ευρώπη να το μοιραστούν και να εκφράσουν αλληλεγγύη μεταξύ τους, αλλά και με όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση στην Ευρώπη. Η νέα ιστοσελίδα του Solidarity Now παρέχει πληροφορίες για το έργο του και επίσης περιλαμβάνει μια σειρά από αληθινές ιστορίες, όπου παρουσιάζονται διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα, όπως στον τομέα της απασχόλησης, της στέγασης και της υγείας.

Με βάση την πρόσφατη έρευνα με τίτλο «Έρευνα Αλληλεγγύης» (“Solidarity Survey”), την οποία διεξήγαγε το δίκτυο Open Society Foundations σε δείγμα 5.013 Ευρωπαίων, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η στάση αλληλεγγύης και η συνεργασία αποτελούν την καλύτερη προσέγγιση για την έξοδο από την κρίση που η ευρωπαϊκή ήπειρος αντιμετωπίζει. Ειδικότερα, τα δύο τρίτα (67%) των Ευρωπαίων που συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνουν ότι οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη και να εργαστούν από κοινού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, ενώ το 85% θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή ενότητα και η αλληλεγγύη έχουν πληγεί σοβαρά ή ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες  πληροφορίες για την έρευνα εδώ.

Σχολιάζοντας το βίντεο του Solidarity Now, ο Jordi Vaquer, Διευθυντής του Open Society Initiative για την Ευρώπη, δήλωσε: «Έχουμε ανάγκη να επανακτήσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών στην Ευρώπη και η μικρού μήκους ταινία μας, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα SolidarityNow.org, αποσκοπεί να πετύχει ακριβώς αυτό τον στόχο. Η έρευνά μας δείχνει ότι στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, όλοι αισθάνονται αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επείγουσες πρακτικές ανάγκες στην Ελλάδα –και ασχολούμαστε με αυτές– πρέπει όμως, να αντιμετωπίσουμε και τα συναισθήματα του φόβου, του θυμού και της απογοήτευσης, που δεν πρέπει να τα αφήσουμε να ριζώσουν. Το μήνυμα της ταινίας μας είναι ότι στην Ευρώπη έχουμε κοινά σημεία, που είναι πολύ βαθύτερα από τη δημοσιονομική διαχείριση ή την οικονομία, σημεία που οι Ευρωπαίοι πρέπει να επανακτήσουμε και οι ηγέτες μας πρέπει να λάβουν υπόψη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ