KPMG: 25+ κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο 26th HR Symposium

Το 26th HR Symposium της KPMG στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου στο Grand Hyatt Athens θα αναδείξει τη διαρκώς αυξανόμενη σημασία του HR για τους οργανισμούς, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές, παγκόσμιες τάσεις, καινοτομίες και νέες ιδέες που οδηγούν τις εξελίξεις στον κλάδο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις του Dr Paul Redmond – ένας από τους πιο περιζήτητους ομιλητές παγκοσμίως o οποίος – μέσα από την ομιλία του με θέμα Top Tips for Engaging the Ζ-ters – θα δώσει σημαντικά tips για τη διαχείριση των γενεών και ειδικά των Z-ters και του Bruce Daisley, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί one the most respected thought leaders on the subject of workplace culture and the future of workαπό την Washington Post, το Harvard Business Review, το Wall Street Journal και την The Guardian και θα μας δείξει πώς «χτίζουμε» την ανθεκτικότητα και πώς να αντιμετωπίσουμε το «καυτό» ζήτημα του burnout. Πολύ ενδιαφέρουσες θα είναι και οι παρουσιάσεις της Helen Nicholson, κορυφαία ομιλήτρια με εξειδίκευση στον τομέα του Mindfulness και της Kate Lee, η οποία θα μοιραστεί πώς να δημιουργήσουμε επιτυχημένες ομάδες και μια κουλτούρα προσανατολισμένη σε επιτεύγματα, μέσα από τίτλο ομιλίας “Accountability is a skillset that can be learned”.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχει το panel discussion με 4 κορυφαία στελέχη της αγοράς. Η Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, η Φραγκίσκη Μελίσσα, Chief Human Resources Officer, Alpha Bank και ο Δημήτρης Καζάζογλου-Σκούρας, Group ESG Coordinator, Alpha Bank θα μοιραστούν με το κοινό του συνεδρίου τη γνώση, τις εμπειρίες, τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις πάνω το «καυτό» S του ESG. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βερώνη Παπατζήμου, Partner, People Services Consulting, KPMG in Greece.

Ένα fireside chat μεταξύ δύο διακεκριμένων επαγγελματιών θα ενισχύσει το εξαιρετικό περιεχόμενο του συνεδρίου. Η Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune Greece θα συνομιλήσει με τη Φιλίππα Μιχάλη, η οποία από την 1η Απριλίου 2023 αναλαμβάνει Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην NN, σχετικά με το ρόλο του HR σε έναν οργανισμό, καθώς και τι αναμένει ένας CEO από τον επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού μιας εταιρίας.

Η αγορά εργασίας υφίσταται διαρκείς μεταβολές τα τελευταία χρόνια, καθώς νέες τάσεις αναδύονται και νέες πρακτικές υιοθετούνται αναφορικά με την προσέλκυση και διατήρηση στελεχών. Την παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας Voice of the Candidateθα παρουσιάσει η Ρεβέκκα Παπαηλιού, Director, Executive Search & Selection, KPMG in Greece.

Ο Αριστοτέλης Αλεξόπουλος, Director, Applied Research & Innovation, Alba Graduate Business School και ο Χρήστος Ιωάννου, Δ/ντης του Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας, ΣΕΒ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο της τεχνολογίας και τις ικανότητες και δεξιότητες που θα χαρακτηρίζουν τον μελλοντικό εργαζόμενο. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Κολοκυθά, Αντιπρόεδρος ΣΔΑΔΕ, HR Business Partner INTERSPORT Greece, Romania, Bulgaria & Cyprus του Ομίλου FOURLIS.

Η δημιουργία Εκπαιδευτικών Ακαδημιών είναι μια από τις σύγχρονες τάσεις HR που συναντάμε πιο έντονα τελευταία και στην Ελλάδα. Δύο έμπειρα στελέχη HR, η Πένη Γιαλακίδη, Resourcing & Development Assistant, Division Manager, Alpha Bank και ο Κώστας Μάρκου, Organizational Development Director, AB Βασιλόπουλος θα αναδείξουν την πραγματική εμπειρία τους από τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών ακαδημιών που απευθύνθηκαν στο σύνολο των εργαζομένων τους. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Τόνια Παρίση, Director, People Services Consulting, KPMG in Greece.

Η Μυρτώ Λεγάκη, Mindful Leadership, Executive Resilience & Wellbeing Expert και ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center, μέσα από το διαδραστικό workshop με τίτλο Mindfulness & workplace wellbeing, θα δείξει τρόπους να καλλιεργήσουμε ψυχικό σθένος, πνευματική διαύγεια και συναισθηματική νοημοσύνη, τόσο για το εαυτόν μας όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό των εταιριών και οργανισμών μας και η Μαριλένα Σουλογιάννη, HR Director, Edenred Greece θα μιλήσει για τo employee journey.

Σε μια εποχή που η τεχνολογία είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην εργασία, ο Φίλιππος Ζακόπουλος, Managing Partner στο Found.ation, θα απαντήσει στην ερώτηση: «Ποια προσόντα πρέπει να έχει το στέλεχος του αύριο και τι μπορούν να κάνουν οι οργανισμοί για να το υποστηρίξουν;». Επίσης, ο Απόστολος Κουμαρινός, Ιδρυτής των theSPEAKERS, θα μας παρουσιάσει τους καινοτόμους, διαφορετικούς, διαδραστικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επικοινωνήσουμε με επίδραση.

Τέλος, o Γιώργος Καπούλας, Managing Partner, be in | Experiential People Development θα οργανώσει ένα gamification challenge, ενώ εκπλήξεις θα χαρίσουν στους συμμετέχοντες μια ξεχωριστή συνεδριακή ημέρα.

Tο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG αποτελεί την πλέον «ιστορική» εκδήλωση για την ελληνική HR κοινότητα, ως ένα από τα πρώτα επιχειρηματικά συνέδρια που διοργανώθηκαν στη χώρα μας: περισσότερα από 300 στελέχη δίνουν κάθε χρόνο το «παρών» στο Συμπόσιο.

Διακεκριμένος Χορηγός του συνεδρίου είναι η Cosmote, Χορηγοί οι εταιρίες Edenred, Found.ation και One Breath και Υποστηρικτές οι εταιρείες AVIS, BeIn, Biosafety και Genesis Pharma. Το συνέδριο τελείται υπό την Αιγίδα του ΣΕΒ, με την τιμητική υποστήριξη του ALBA, του LSE – Hellenic Alumni Association και του ΣΔΑΔΕ.