Ι.Ο.ΑΣ.: Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας

    Στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» υλοποίησε τη Δευτέρα 22/4/2013 εκπαιδευτικό σεμινάριο για καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ ACADEMY στο Μαρούσι.

    Αφορμή για τη διενέργεια του σεμιναρίου αποτέλεσαν:

    •Το γεγονός πως στην Ελλάδα, 210 νέοι (ηλικίας 15 – 30) ανά εκατομμύριο πληθυσμού αυτής της ηλικιακής ομάδας τραυματίζονται θανάσιμα από τροχαία συμβάντα. Μεταξύ αυτών, οι νεαροί άνδρες συμμετέχουν στους θανάσιμους τραυματισμούς από τροχαία σε αναλογία 350 ατόμων ανά εκατομμύριο νέων (15 – 30), ενώ οι νεαρές γυναίκες τραυματίζονται θανάσιμα σε αναλογία 52 ανά εκατομμύριο νέων ανθρώπων (15 – 30).
    •Το γεγονός ότι η κυκλοφοριακή αγωγή δεν έχει αποτελέσει προτεραιότητα στον τομέα της ενημέρωσης των μαθητών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νέοι να τραυματίζονται σοβαρά και θανάσιμα κάθε χρόνο στη χώρα μας.
    Το σεμινάριο διήρκησε έξι ώρες και σε αυτό συμμετείχαν Καθηγητές και Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας από την Αττική.

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους:

    •κ.Δημήτρη Βεργίδη, Καθηγητή Επιμόρφωσης και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πατρών
    •κ.Αθανάσιο Καραλή, Αναπληρωτή Καθηγητή δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Πατρών
    •κ.Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρο Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
    •κ.Καλλιόπη Σπινέλλη, Ομότιμη Καθηγήτρια Εγκληματολογίας – Σωφρονιστικής Νομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών
    •κ.Πάρη Ζαγούρα, Νομικό – Εγκληματολόγο, Επιμελήτρια Ανηλίκων

    Τις παρουσιάσεις ακολούθησε η ενημέρωση των συμμετεχόντων Καθηγητών για τα βιωματικά προγράμματα του Ινστιτούτου  με τη χρήση του εξοπλισμού προσομοιωτών που το Ινστιτούτο απέκτησε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AVENUE.

    Η εν λόγω δράση, υλοποιήθηκε και σε συνέχεια αντίστοιχου ενημερωτικού συνεδρίου προς τους Δασκάλους και Καθηγητές που το Ινστιτούτο πραγματοποίησε προ τριμήνου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αχαΐας και μέσα από αυτή, δόθηκε σειρά πληροφοριών για:

    •την έλλειψη οδικής ασφάλειας στη χώρα μας
    •εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Καθηγητές προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές μέσα από διαφορετικά μαθήματα
    •τα βασικά αίτια που οδηγούν αρκετούς νέους στην υιοθέτηση ριψοκίνδυνης και παραβατικής συμπεριφοράς στο δρόμο.

    Μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα, το Ινστιτούτο ευελπιστεί πως θα ενισχυθεί η ενημέρωση μαθητών και γονέων στα σχολεία, μέσα από την ενεργό συμμετοχή των Εκπαιδευτικών και Δασκάλων.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ