Adecco Way to Work

    Με την ανεργία παγκοσμίως να έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και τις συνθήκες στην αγορά εργασίας να γίνονται ολοένα και δυσκολότερες, οι εργαζόμενοι στον όμιλο Adecco αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, για να υποστηρίξουν όσους αναζητούν εργασία, θέτοντας στη διάθεσή τους την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους.

    Στις 30 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στον όμιλο Adecco σε 50 χώρες αφιερώνουν την ημέρα τους για να υποστηρίξουν νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία υποψηφίους και να τους ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχημένης διεκδίκησης της θέσης που επιθυμούν.

    Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών τόσο σε Ευρώπη όσο και σε ΗΠΑ, Ασία και Ωκεανία αυξάνεται δραματικά. Πρόσφατα στοιχεία για την ανεργία στους νέους στην Ευρώπη δείχνουν πως το ποσοστό αγγίζει το 23,5%, ενώ στην Ισπανία φτάνει στο 55,7% και στην Ελλάδα στο 58,4%. Περισσότεροι από 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω των 25 ετών στην Ευρώπη είναι άνεργοι.  Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), υπολογίζεται ότι παγκοσμίως περισσότεροι από 75 εκατομμύρια νέοι βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας. Επιπλέον, στοιχεία από πρόσφατη έρευνα της Adecco αναδεικνύουν την ανάγκη των ανέργων νέων για περισσότερη υποστήριξη στην προσπάθειά τους για εύρεση εργασίας.

    Ο CEO του ομίλου Adecco, Patrick de Maeseneire, σχολίασε:

    «Ως παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστεύουμε πως η τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με την ανεργία που μαστίζει τους νέους είναι ανεπίτρεπτη. Αυτή η κρίση στην αγορά εργασίας απελπίζει τη νεολαία και την απομακρύνει από τα όνειρά της. Μέσω τους προγράμματος Adecco Way to Work™ επιθυμούμε να κάνουμε την εξειδίκευση και την εμπειρία μίας ηγέτιδας στον κλάδο του HR εταιρείας προσιτή σε όσους αναζητούν εργασία και να τους προσφέρουμε βαθύτερη γνώση σε ό, τι αφορά τον κόσμο της απασχόλησης και τις απαιτήσεις του. Μέσω του προγράμματος Adecco Way to Work™ προσφέρουμε χέρι βοήθειας στους νέους ανθρώπους. Πρέπει να βοηθήσουμε για να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητές τους και να δημιουργήσουμε καλύτερες προοπτικές γι’ αυτούς. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά».

    Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, δήλωσε:

    «Στην Adecco Ελλάδας ανοίγουμε τις πόρτες και τις καρδιές μας στους υποψηφίους και μοιραζόμαστε μαζί τους τις γνώσεις μας και μυστικά επιτυχίας που θα τους βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας. Ενδιαφερόμαστε για εκείνους και τους καλούμε να έρθουν σε εμάς για να τους υποστηρίξουμε. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας εάν δεν υπάρχουν ανοίγματα, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για κάθε υποψήφιο, ώστε να εκμεταλλευτεί με επιτυχία την πρώτη επαγγελματική ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί».

    Την Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, οι εργαζόμενοι της Adecco σε περισσότερες από 50 χώρες, στο πλαίσιο του προγράμματος Adecco Way to Work™, θα συναντήσουν υποψηφίους, θα επισκεφθούν πανεπιστήμια και σχολεία, θα βγουν στους δρόμους ή θα προσκαλέσουν τον κόσμο να επισκεφθεί τα γραφεία της Adecco, για να μοιραστούν μαζί τους συμβουλές για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας και να τους συστήσουν το νέο ιστότοπο με οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για όσους αναζητούν εργασία. Η ιστοσελίδα www.adeccowaytowork.com είναι ένα απόλυτα λειτουργικό εργαλείο στα χέρια όσων αναζητούν νέες επαγγελματικές οδούς, με συμβουλές για δόμηση σωστού βιογραφικού σημειώματος, πληροφορίες σχετικά με τη συνοδευτική επιστολή, μυστικά για την κατάλληλη προετοιμασία πριν από τη συνέντευξη και πολλά άλλα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ