Deloitte Greece Foundation: Στηρίζει το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη «Ζήσε την Επιστήμη»

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Deloitte Greece Foundation συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε την Επιστήμη».

    To πρόγραμμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την αντιμετώπιση της κρίσιμης έλλειψης πολλών δημόσιων Γυμνασίων σε απαραίτητο και σύγχρονο εξοπλισμό εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων της φυσικής, χημείας και βιολογίας. Η δωρεά του Deloitte Greece Foundation καθιστά δυνατή τη δημιουργία εργαστηρίων φυσικών επιστημών σε δημόσια Γυμνάσια της χώρας εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική επαφή των μαθητών τους με τις επιστήμες αυτές. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.).

    Μέσω της νέας δωρεάς του Deloitte Greece Foundation θα δημιουργηθούν εργαστήρια φυσικών επιστημών σε επιπλέον 6 δημόσια Γυμνάσια της Χίου, της Σάμου, της Άνδρου, της Ικαρίας, της Ιθάκης και της Ελαφονήσου, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική επαφή των μαθητών με τις επιστήμες αυτές. Σημειώνεται ότι την περασμένη χρονιά το Deloitte Greece Foundation πραγματοποίησε δωρεά για την παροχή ηλεκτρονικού και επιστημονικού εξοπλισμού εργαστηρίων φυσικών επιστημών, επίπλων και αποθηκευτικών χώρων σε 6 γυμνάσια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στην Πάτρα.

    Με την συνέχιση της πρωτοβουλίας, το Deloitte Greece Foundation προσφέρει πλέον σε 12 δημόσια Γυμνάσια της χώρας την ευκαιρία και τα εφόδια στους μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τις φυσικές επιστήμες, υποστηρίζοντας τόσο το εκπαιδευτικό όσο και το επαγγελματικό μέλλον τους, ενώ μέσα από την εμπειρία της βιωματικής εκμάθησης των φυσικών επιστημών θα καθοριστεί ο βαθμός κατανόησής τους και θα βελτιωθεί το μαθησιακό επίπεδο στις τάξεις.

    Η Πρόεδρος του Deloitte Greece Foundation κα. Ευτυχία Πηλίγκου, με αφορμή την εκ νέου υποστήριξη του προγράμματος «Ζήσε την Επιστήμη» ανέφερε : «Είναι μεγάλη μας χαρά που για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχουμε στην εξαιρετική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στο Deloitte Foundation υποστηρίζουμε δράσεις που ενισχύουν και προωθούν την εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα «Ζήσε την Επιστήμη» είναι και για εμάς μια ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τους μαθητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τις φυσικές επιστήμες και ακόμα περισσότερο, προσφέροντάς τους τα πολύτιμα ερεθίσματα που μπορούν να τους ανοίξουν νέους ορίζοντες μάθησης και εξέλιξης».

    Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κα. Χαρά Τασόγλου, ανέφερε «Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο πλαίσιο της κοινωφελούς του δράσης, ενεργεί και ως καταλύτης συνεργειών κοινωνικής προσφοράς, δίνοντας πνοή στο όραμά του για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους. H έμφαση στην προαγωγή της παιδείας αποτελεί συνδετικό κρίκο του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του Deloitte Foundation, που ευχαριστούμε θερμά για την εκ νέου συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Ζήσε την Επιστήμη», με στόχο τη δημιουργία ίσων συνθηκών εκπαίδευσης και πρόσβασης στην επιστημονική γνώση.»