Impact Hub Athens: Στρατηγική Συνεργασία με το Ίδρυμα Google για επιχειρηματική ενδυνάμωση στην Περιφέρεια

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που στοχεύει στο θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την κοινωνική οικονομία, το Impact Hub Athens ανακοινώνει μια σημαντική συνεργασία με το Ίδρυμα της Google με στόχο την εξέλιξη του οικοσυστήματος της κοινωνικής οικονομίας και καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια.

Η συνεργασία περιλαμβάνει:

  • Οικονομική στήριξη ύψους 150.000ευρώ, για ανάπτυξη δεξιοτήτων και παροχή εργαλείων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε 3-5 φορείς της περιφέρειας, με σκοπό την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στο τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.
  • Εκδηλώσεις και δράσεις επικοινωνίας για να γνωρίσει το ευρύ κοινό και ενδιαφερόμενοι παράγοντες, προϊόντα και υπηρεσίες περιβαλλοντικής και κοινωνικής καινοτομίας.
  • Συζητήσεις, συναντήσεις και παρουσιάσεις που φέρνουν κοντά οργανισμούς και φορείς της οικονομίας και της πολιτικής με υπο-εκπροσωπούμενους επιχειρηματίες, με στόχο την ανάδειξη ευκαιριών και την καλλιέργεια των συνθηκών για συνεργασίες με θετικό αντίκτυπο.

Με τη στήριξη του Ιδρύματος της Google, το IHA επιταχύνει και επεκτείνει τις δράσεις του με άμεσο στόχο την ενδυνάμωση υπο- εκπροσωπούμενων ομάδων, την εμπλοκή τους στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ευρύτερα, την κοινωνική οικονομία.

Έχοντας πλέον μεγάλη εμπειρία και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών αποτελούμενο από τα μεγαλύτερα ιδρύματα έως μεγάλες επιχειρήσεις, το IHA συνεχίζει να πρωτοπορεί, αναπτύσσοντας προγράμματα και πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και ενδυνάμωση επιχειρηματιών που δουλεύουν για βιώσιμες λύσεις και με τις ιδέες τους αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση, ζητήματα ανθεκτικότητας και συμπερίληψης.

Με προτεραιότητες τις Δράσεις για το Κλίμα, την Ισότιμη Συμμετοχή και την Κοινωνική Καινοτομία στην Περιφέρεια, η ομάδα του IHA επιλέγει να αναπτύξει δεξιότητες και να ενισχύσει τη δικτύωση ομάδων, προσφέροντας προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις επιχειρηματικής υποστήριξης και επιτάχυνσης που προσβλέπουν στην ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και καινοτομίας με στόχο την ανθεκτικότητα, όπως η αναζωογόνηση της περιφέρειας μέσω βιώσιμων πρακτικών ή η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας στις πόλεις.

Ακολουθήστε το Impact Hub Athens καθώς επιδιώκει να αναδείξει πώς η κοινωνική οικονομία και καινοτομία μετασχηματίζει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε, με θετικό αντίκτυπο.