Hansaplast: Συνεργασία με το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για την εκπαίδευση των παιδιών στις πρώτες βοήθειες

Με στόχο να εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο στις πρώτες βοήθειες, το Hansaplast σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, εκπαιδεύει τα παιδιά στην σωστή αντιμετώπιση του τραύματος.

Μέχρι το 2025, πάνω από 200.000 παιδιά παγκοσμίως θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις στις πρώτες βοήθειες, ώστε να μπορούν να περιποιούνται εγκαίρως τα τραύματά τους και με τρόπο που θα τα προστατεύει αποτελεσματικά από τις ανεπιθύμητες μολύνσεις.

Κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί σε άμεση συνεργασία με τοπικούς φορείς και με τους πλέον ειδικούς στην αντιμετώπιση του τραύματος.

Ανεξάρτητα από την ηλικία και την προέλευσή τους, υπάρχει κάτι που ενώνει όλα τα παιδιά ανά τον κόσμο: λατρεύουν όλες τις διασκεδαστικές και έντονες δραστηριότητες – από το ποδόσφαιρο μέχρι την αναρρίχηση – κι έχουν αυτή τη μοναδική ικανότητα να μετατρέπουν την καθημερινότητα …σε μια αξέχαστη περιπέτεια.

Κάποιες φορές, όμως, οι αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών και ο υπέρμετρος ενθουσιασμός τους μπορεί να οδηγήσουν σε μικρά ή και μεγαλύτερα ατυχήματα. Έτσι, δημιουργείται η ανάγκη να γνωρίζουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους από τυχόν τραυματισμούς.

 

Το Hansaplast αναλαμβάνει αυτή την κοινωνική αποστολή με στόχο να ανακουφίσει τον πόνο και το άγχος κατά τα μικροατυχήματα, ώστε να μπορούν όλοι, ειδικά τα παιδιά, να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες ανενόχλητοι.

Εκπαιδεύοντας τα παιδιά στις πρώτες βοήθειες με τη συμβολή των ειδικών

Από το 2022, το έτος της 100ης επετείου του, το Hansaplast βάζει στόχο να ανταποδώσει στην κοινωνία την τεράστια υποστήριξη που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα αποκλειστικά για παιδιά. Έτσι, τα παιδιά ανά τον κόσμο εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, με σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης που προκαλείται από καθημερινούς τραυματισμούς. Με όραμα να υλοποιηθεί αυτό το κοινωνικό έργο σε όλη την υφήλιο, συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς, που βάζουν με τη σειρά τους ένα λιθαράκι σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Έτσι, μαζί με τοπικούς φορείς, δημιουργείται ενημερωτικό υλικό, που θα αποτελέσει τη βάση για την εκπαίδευση όσο περισσότερων παιδιών αλλά και εκπαιδευτικών.

Συνεργασία με το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Στην Ελλάδα για να υλοποιηθεί αυτό το κοινωνικό έργο, το Hansaplast συνεργάζεται με το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»,  με σκοπό την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω στις πρώτες βοήθειες.

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος για το 2023 αναμένεται το σωματείο να διεξάγει 175 παρουσιάσεις σε 4.025 παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου.

Πρώτες βοήθειες και περιποίηση του τραύματος ανά τον κόσμο

Προσφέροντας γνώσεις για την σωστή περιποίηση του τραύματος και εμπνέοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους, το Hansaplast αφοσιώνεται σ’ αυτό το σκοπό, αποτρέποντας τις μολύνσεις που προκύπτουν από τα καθημερινά μικροατυχήματα.

Γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στα έργα τους, μοιράζεται τις γνώσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις πλατφόρμες της, για να μπορούν όλοι ανεμπόδιστα να λάβουν την πληροφορία. Εκεί συμπεριλαμβάνεται, ανάμεσα σε πολλές χρήσιμες πληροφορίες, η σωστή περιποίηση μικρότερων, καθημερινών πληγών, όπως αυτές που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μόλυνση.

Η ιδανική περιποίηση της πληγής αποτελείται από 3 σημαντικά βήματα: 1. Καθαρισμός της πληγής από βρωμιά και βακτήρια με το Σπρέι καθαρισμού πληγών, 2. Επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης της πληγής με ασφάλεια, με τη χρήση της Κρέμας Επούλωσης, 3. Προστασία της πληγής με το Επίθεμα.

Χάρη στους σημαντικούς συνεργάτες, τις εκπαιδευτικές πληροφορίες και τον ενθουσιασμό που δείχνουν τα παιδιά κατά την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και στην περιποίηση του τραύματος, ο κόσμος θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τις μικροατυχίες της καθημερινότητας, γιατί το Hansaplast μας καλύπτει για να συνεχίζουμε τις αγαπημένες μας δραστηριότητες.