Δ. Μιχαηλίδου: Επίτιμο Μέλος των Special Olympics Hellas για την συμβολή της στην προώθηση του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρία

Επίτιμο Μέλος των Special Olympics Hellas ανακηρύχθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για την ουσιαστική και διαχρονική συμβολή της στην προώθηση του αθλητισμού σε ό,τι αφορά στα άτομα με αναπηρία, καθώς και την ανάδειξη των αρχών των Special Olympics Hellas. Σε μία ειδική εκδήλωση στο κέντρο του Πειραιά, ο Πρόεδρος και Πρέσβυς, Διονύσιος Κοδέλλας και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Special Olympics Hellas, απένειμαν στην Υφυπουργό τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους.

«Θέληση, σθένος, ήθος, αρετή, επιμονή, υπομονή και υπέρβαση. Όλα αυτά επιδεικνύουν οι αθλητές των Special Olympics. Ξεπερνούν τα όριά τους, κάνουν το ανέφικτο, εφικτό και δίνουν μαθήματα ζωής σε όλους εμάς. Βλέπω σήμερα εδώ την Όλγα, τον Γιώργο, τον Νίκο. Τους φίλους μου από τα Special Olympics Hellas. Είναι μόνο μερικά από τα άτομα αυτά που μας έκαναν να πεισμώσουμε ακόμα περισσότερο και διεκδικήσουμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, όχι μόνο για εκείνα, αλλά για όλα τα άτομα με αναπηρία», δήλωσε η κα Μιχαηλίδου.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές της κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση και ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, τους χώρους του αθλητισμού και του πολιτισμού, την εκπαίδευση καθώς και την αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο για:

  • Το πιλοτικό πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός που ξεκίνησε σε όλη την Ελλάδα.
  • Την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην χώρα μας.
  • Την υλοποίηση του προγράμματος Υποστηριζόμενης Απασχόλησης.
  • Την δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
  • Την θέσπιση του θεσμού της Επαγγελματικής Αναδοχής.
  • Την υλοποίηση του προγράμματος Ψηφιακής κατάρτισης για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Σήμερα βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που εκτιμώ, σέβομαι και θαυμάζω. Είναι μεγάλη τιμή να με καλωσορίζετε στην “οικογένειά” σας ως Επίτιμο Μέλος. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, κύριο Διονύσιο Κοδέλλα, τους ανθρώπους και τους εθελοντές των Special Olympics Hellas για την προσφορά τους στα άτομα με αναπηρία. Όλοι εσείς μας αποδεικνύετε καθημερινά πως η αναπηρία είναι ορατή και αποτελεί μία κανονικότητα στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τον αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθαι και την χαρά της συμμετοχής, μας διδάσκετε τις αξίες μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Εκείνης που χτίζουμε τέσσερα χρόνια τώρα. Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μίας κοινωνίας πιο ανθρώπινης και πιο ισότιμης που μας χωρά όλες και όλους. Είστε πολύ σημαντικοί συμπαραστάτες στο έργο μας. Γιατί μας δίνετε δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας, προσφέροντάς τους την ποιότητα ζωής που τους αξίζει. Δυνατοί μαζί, συνεχίζουμε, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».