Impact Hub Athens & Ίδρυμα Google: OPEN CALL για INCUBATORS στην ελληνική περιφέρεια

Αν ανήκετε σε κάποιον από τους φορείς επιχειρηματικής υποστήριξης που υποστηρίζουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα εκτός αστικών κέντρων, πάρτε μέρος στο ανοιχτό κάλεσμα!

Το Impact Hub Athens και το Ίδρυμα google.org ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής κοινότητας στην ελληνική περιφέρεια.

Απευθυνόμαστε σε φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας (θερμοκοιτίδες, incubators κ.α.) και οργανισμούς που διαχειρίζονται και χτίζουν κοινότητες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Ελλάδας με λιγότερους από 100k κατοίκους.

Προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης ύψους 150Κ το οποίο θα μοιραστεί σε 3-5 επιχειρηματικές δομές που θα αναπτύξουν προγράμματα με αντικείμενο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης είναι στις 25/05.

Στόχος της δράσης είναι η επέκταση και ενδυνάμωση του δικτύου που υποστηρίζει με εκπαιδευτικά εργαλεία, mentoring, ενδυνάμωση και δικτύωση, τις επιχειρηματικές ομάδες που υπηρετούν την ιδέα της κοινωνικής οικονομίας και καινοτομίας σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Η ανάπτυξη της καινοτομίας στις αγροτικές, νησιώτικες και ορεινές περιοχές είναι ένα θέμα που συγκεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον από φορείς χάραξης πολιτικής, ερευνητές και επιχειρηματίες. Ανάλογες πρωτοβουλίες αποκτούν ζωτική σημασία – ιδίως όταν αφορούν σε δραστηριότητες που αντιμετωπίζουν την κλιματική κρίση.

“Στο Impact Hub Athens, συμπληρώνοντας 10 χρόνια δράσης στο πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δεσμεύουμε πόρους και επιδιώκουμε  συνεργασίες για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τους κοινωνικούς επιχειρηματίες, επεκτείνοντας το οικοσύστημα της κοινωνικής οικονομίας και στην ελληνική περιφέρεια.”

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, εδώ:

https://athens.impacthub.net/opencallruralincubationinnovation/

Καταθέστε την αίτησή σας, εδώ:  

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoOe_ITIRF-6ATw5_l2lTmF0OceinjDZJqDyKKIpfSdtj7Dg/viewform