100+ Απολογισμοί Βιώσιμης Ανάπτυξης από το Κέντρο Αειφορίας (CSE)

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των εταιρειών σε όλο τον κόσμο που εκδίδουν ετησίως εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης με κριτήρια ΕSG, όχι μόνο λόγο νομοθετικών απαιτήσεων, αλλά κυρίως για να αναδείξουν ποιοτικά στοιχεία, τη στρατηγική τους για την κλιματική αλλαγή και τον βιώσιμο τρόπο λειτουργίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι κανονισμοί όπως η ταξινομία, η συμφωνία για τον νέο Κλιματικό Νόμο ή o Κανονισμός περί γνωστοποιήσεων αειφορίας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο, στο οποίο οι επιχειρήσεις (εισηγμένες και μη εισηγμένες, μεγάλες και μεσαίες) που δεν ενσωματώνουν ESG κριτήρια στον τρόπο λειτουργίας τους, θέτουν σε κίνδυνο την οικονομικής τους βιωσιμότητα.

Αυτή τη στροφή προς ένα «βιώσιμο τρόπο του επιχειρείν» έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα το Κέντρο Αειφορίας-CSE, που μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ξεπέρασε το ορόσημο των 100 Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει για εταιρίες-πελάτες του διεθνώς. Μεταξύ των εταιρειών αυτών ανήκουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Αμερική και Καναδά όπως οι ABM, RESOLUTE, BUCKMAN, CAREDX.

Αποστολή του Κέντρου Αειφορίας-CSE είναι να υποστηρίζει τις εταιρίες στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους επιδόσεις (διασφαλίζοντας παράλληλα τον θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο) και να ενσωματώσουν τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των κριτηρίων ESG στην πολιτική και στρατηγική τους όπως και στις λειτουργίες της ώστε να είναι ανταγωνιστικές και οικονομικά βιώσιμες.