Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Εγκαινίασε το νέο κτίριο του Ερευνητικού Κέντρου Τεχνολογίας (ΕΚΕΤ)

Μήνυμα επαλήθευσης της δέσμευσης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στην καινοτομία για την επιτάχυνση της μετάβασης σε αειφόρες κατασκευές αποτελεί η χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων του νέου κτιρίου του Ερευνητικού Κέντρου Τεχνολογίας (ΕΚΕΤ). Πρόκειται για επένδυση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ που αφορά τόσο στην μετεγκατάσταση του Εργαστηρίου σε πλήρως ανακαινισμένο κτίριο σε ιδιόκτητο χώρο,  τοπόσημο για την ιστορία της βιομηχανίας της χώρας, καθώς και σε καινούριο, προηγμένο εξοπλισμό όσο και σε αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει, με στόχο ο Όμιλος να παραμένει σταθερά πηγή πρωτοπορίας για τον κλάδο.

Το ΕΚΕΤ είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025 και διαθέτει δύο τμήματα: το Τμήμα Δομικών Υλικών και το Τμήμα Περιβάλλοντος. Στόχος του Εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη καινοτόμων δομικών υλικών, με βελτιωμένο ανθρακικό αποτύπωμα σε όλο τον κύκλο ζωής τους, πλήρως εναρμονισμένων με τις σύγχρονες απαιτήσεις του αειφόρου οικοδομείν. Παράλληλα, με σταθερή επιδίωξη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρει ιδιαίτερα για τις πιο απαιτητικές τεχνικά και περιβαλλοντικά κατασκευές, το ΕΚΕΤ αναζητά διαρκώς νέα υλικά, νέες κατασκευαστικές πρακτικές και νέες τεχνολογίες δόμησης. Ταυτόχρονα, το Εργαστήριο ενώνει τις δυνάμεις του με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και αναπτύσσει ερευνητική δραστηριότητα, ανοίγοντας νέους δρόμους για τον κλάδο των δομικών υλικών του σήμερα και του αύριο.

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Με μεγάλη μας χαρά πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ερευνητικού Κέντρου Τεχνολογίας (ΕΚΕΤ) στον ιστορικό χώρο του Κέντρου Διανομής Τσιμέντου Δραπετσώνας, όπου στεγαζόταν το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου του Ομίλου μας το 1911. Η συμβολή του ΕΚΕΤ στους τομείς της εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης αλλά και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δέσμευσή μας αποτελεί ότι η συνεισφορά του Εργαστηρίου στην πραγμάτωση του οράματός μας για την μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερες και αειφόρες κατασκευές θα συνεχιστεί με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό, με στόχο να συνεχίσουμε να οδηγούμε τις εξελίξεις και να αποτελούμε πηγή πρωτοπορίας και παράγοντα ανάπτυξης».