Συνέδριο “Sports Tourism & Sustainable Destinations” , 22-24 Σεπτεμβρίου 2023

Έρχεται το Mykonos Running Festival για δεύτερη χρονιά, στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί και το συνέδριο “Sports Tourism & Sustainable Destinations”, που αφορά τον αθλητικό τουρισμό ο οποίος εξελίσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας  και τις δυνατότητες της Μυκόνου για βιώσιμη ανάπτυξη.Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00-15.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ), στη χώρα Μυκόνου.

 

Ο αγώνας καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον δήμο Μυκόνου και τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ. Το «παρών» στο συνέδριο αναμένεται να δώσουν πολιτικοί και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, στελέχη της τουριστικής αγοράς, επιχειρηματίες και διαμορφωτές κοινής γνώμης, οι οποίοι καλούνται να συζητήσουν για το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, θα εξετάσουν τις δυνατότητες που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Μύκονος — ο ισχυρότερος πρεσβευτής του ελληνικού τουριστικού brand name — , προκειμένου να χαράξει μία πορεία βιώσιμης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, που θα σέβεται την ιστορία και τη φυσιογνωμία της περιοχής, και θα προσφέρει εξατομικευμένες, εναλλακτικές και υψηλής ποιότητας ταξιδιωτικές εμπειρίες στους επισκέπτες της, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ανάμεσα στους έως τώρα επιβεβαιωμένους ομιλητές συγκαταλέγονται: Α.Ε. Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ελλάδα Sulaiman Humad Salem ALMazroui, o Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου, ο Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του SETE – Greek Tourism Confederation, η Χριστίνα Καραμίχου, Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης του Mykonos Running Festival και ο Γενικός Διευθυντής του Mykonos Running Festival, Δρόσος Χριστόπουλος.

Μεταξύ των διακεκριμένων επαγγελματιών που θα αναδείξουν την τεράστια προοπτική ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού συμπεριλαμβάνονται η Όλγα Παπαδάκη, Γ.Γ. της Mykonos Hoteliers, Πέτρος Στάθης, Πρόεδρος της Monterock International, Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, CEO της Goldair Handling, Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Key Accounts Project Management της SKY Express, Πάνος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος της Stoiximan, Γιάννης Λάσκαρης, Συν-ιδρυτής της Progame S.A., Βασίλης Μπλέσιος, CMO της Lever ΑΕ, Μαρίνα Καλαϊτζή, Δικηγόρος.

 

Το “παρών” επίσης θα δώσουν Γιώργος Πρίντεζης, Διεθνής Μπασκετμπολίστας, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Παραολυμπιονίκης & Ιατρός, Πόπη Καλαϊτζή, Ιατρός, Ναταλία Δεληγιώργη, Life Coach.

 

Μερικά από τα θέματα στα οποία θα στοχεύσουν οι εργασίες του Sports Tourism & Sustainable Destinations Conference είναι: Η Γαλάζια Οικονομία, η Βελτίωση των Υποδομών και η Προσβασιμότητα, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ως μέσο διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου καθώς και η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης.