Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013

Η ημέρα που είναι αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο για την Προστασία του Περιβάλλοντος, επελέγη από την Επιτροπή Οργάνωσης για την εκδήλωση που θα απονεμηθούν τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013.

Φέτος, εκτιμάται πως θα απονεμηθούν είκοσι έξι βραβεία σε εργασίες και ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ενώ για τις διπλωματικές εργασίες στη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών. Οι κατηγορίες των βραβείων είναι Επιστήμης, Διπλωματικών Εργασιών, Οργανισμών & Φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης.

Η Τελετή της Απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ,  θα πραγματοποιηθεί το βράδυ (20.00) της Τετάρτης 5 Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254 στον Ταύρο.

Κορυφαία διάκριση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ θα είναι, όπως κάθε χρόνο, αυτή της απονομής του Βραβείου για Έργο Ζωής αφιερωμένο στο Περιβάλλον.

Η διαδικασία της τελικής αξιολόγησης είναι στο τελικό στάδιο και η οριστικοποίηση των επιλογών, από τις τους Κριτές στις αρμόδιες Επιτροπές, θα ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα της προηγουμένης ημέρας από την απονομή.

Την σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει και φέτος ο Νίκος Κροντηράς, που θα «στήσει» την τελετή της απονομής αξιοποιώντας δημιουργικά, με οπτικοακουστικές παραγωγές, τις δυνατότητες που προσφέρει ο υπέροχος χώρος που φιλοξενεί την εκδήλωση. Η τελετή  θα εμπλουτιστεί με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις μουσικής και κίνησης, μεταφέροντας στον συμβολισμό και τις αξίες που πρεσβεύουν τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, θα γίνει από την Κατερίνα Λάσπα, η οποία θα έχει και την ευθύνη του συντονισμού και της σκηνικής ροής της Τελετής.

Το αγαλματίδιο, που θα απονεμηθεί στους βραβευμένους, έχει τίτλο: “Το Φυσικό μας Αποτύπωμα» σχεδιάστηκε και παράχθηκε και εφέτος από την ομάδα του Εργαστηρίου CAD/CAM/CAE του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που εποπτεύεται από τον Δρ. Παναγιώτη Κυράτση. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των αριθμημένων, όσα και τα βραβευόμενα έργα, γλυπτών είναι μάρμαρο και ξύλο και εκφράζει τις δράσεις με οικολογικό περιεχόμενο που μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο και μεταδίδουν μηνύματα από γενιά σε γενιά. Η δημιουργία και κατασκευή του αγλματιδίου αποτελεί συλλογική εργασία των τελειόφοιτων και του επιστημονικού δυναμικού του Εργαστηρίου.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ συμπληρώνουν την ένατη συνεχή χρονιά, διατηρώντας το όραμά του ECOCITY για την ανάδειξη των καλών έργων και δράσεων υπεράνω του καθήκοντος, με προσανατολισμό στο Περιβάλλον.

Αξίζει να αναφερθεί πως το σύνολο των υπηρεσιών της διοργάνωσης των Βραβείων πραγματοποιείται εθελοντικά από όλους τους συντελεστές σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, από την αναγγελία τον προηγούμενο Νοέμβριο έως και τον απολογισμό τον προσεχή Ιούλιο.

Η διοργάνωση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 γίνεται με την Υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ομίλου IΙΝΤΕRAMERICAN, του Νομισματικού Μουσείου και από τα Φυτώρια Αντεμισιάρη. Σημειώνεται πως ανάμεσα στους χορηγούς  επικοινωνίας είναι η Direction Εκδοτικός Οργανισμός ΑΕ με το περιοδικό CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ