Χριστουγεννιάτικες δράσεις αγάπης και προσφοράς για τα παιδιά από τους ανθρώπους της Danone

Η Danone-Nutricia, πιστή στην ισχυρή της πεποίθηση ότι η υγεία των ανθρώπων και των κοινωνιών και η υγεία του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, πραγματοποιεί και φέτος, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, δράσεις θέλοντας να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τα παιδιά και την κοινωνία.

Πραγματοποίησε επισκέψεις στο κοινωφελές Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές “Η Θεοτόκος” και στο φιλανθρωπικό σωματείο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.). Οι άνθρωποι της Danone ξεναγήθηκαν στους χώρους των Ιδρυμάτων, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τα παιδιά και αντάλλαξαν ευχές και δώρα.

Στην πρώτη επίσκεψη, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» δόθηκε στους ωφελούμενους του ιδρύματος η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον life coach, ομιλητή παρακίνησης και αθλητή υπεραποστάσεων, Μάριο Γιαννάκου. Ο Μάριος έδωσε μια ξεχωριστή ομιλία κατά την οποία μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία, περιέγραψε πώς η απώλεια βάρους και η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό άλλαξαν τη ζωή του και μίλησε στους ωφελούμενους για τη σημασία της στοχοθέτησης και της επιμονής, ακόμα κι όταν οι προκλήσεις της ζωής είναι μεγάλες.

Η ομιλία του Μάριου συγκίνησε τους εργαζόμενους του ιδρύματος και την ομάδα της Danone, κυρίως όμως τους νέους και τις νέες της «Θεοτόκου», των οποίων ο ενθουσιασμός και οι ερωτήσεις οδήγησαν σε μια όμορφη συζήτηση για τη δύναμη και τη σημασία της προσπάθειας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Ίδρυμα προσφέρθηκαν για τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους νόστιμα και θρεπτικά φυτικά προϊόντα Danone.

Η δεύτερη επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού, ήταν για όλους μια ημέρα γεμάτη χαρά και δημιουργικότητα. Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος στόλισαν μαζί με την ομάδα της Danone το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τις αίθουσες μαθημάτων, με στολίδια που δώρισε η εταιρεία. Στη συνέχεια τα παιδιά άνοιξαν τα δώρα που επιλέχθηκαν από τους  εργαζομένους της Danone και όλοι μαζί απόλαυσαν στιγμές παιχνιδιού. Επίσης, μικροί και μεγάλοι κατασκεύασαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές, τις οποίες και αντάλλαξαν μεταξύ τους γεμίζοντας όλα τα πρόσωπα με χαμόγελα.

Η επίσκεψη της ομάδας της Danone στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο με νέους φίλους, να λάβουν δώρα και να νιώσουν την υποστήριξη της κοινότητας. Η ομάδα της Danone, από την άλλη πλευρά, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα παιδιά και να προσφέρει τη βοήθειά της, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός αισιόδοξου χριστουγεννιάτικου κλίματος.

Η Danone, μια εταιρεία με διεθνή εμβέλεια αλλά και σημαντική παρουσία στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική αγορά, δείχνει έμπρακτα τη φροντίδα της για τα παιδιά. Με ευαισθησία και διάθεση προσφοράς, επιστρέφει στην κοινωνία που την στηρίζει, την αγάπη που λαμβάνει και προσφέρει υποστήριξη, χαρά και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη. Μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης της, η εταιρεία υποστηρίζει τη μόρφωση, την υγεία και την ευημερία των παιδιών, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους, εκπληρώνοντας την αποστολή της να δημιουργεί θετικό αποτύπωμα για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.