Το Χαμόγελο του Παιδιού: Άμεση κινητοποίηση για την έρευση ανηλίκου

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση του οργανισμού, βρέθηκε ένας μικρός 14χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου δίνοντας τέλος στην αγωνία όλων.

Το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανηλίκου και η αγωνία και η ανησυχία όλων ήταν μεγάλη καθώς, ο μικρός αντιμετωπίζει αναπτυξιακές δυσκολίες. Ετοιμαζόμασταν για ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Αlert, με την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών καθώς και της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού που βρέθηκε στο πεδίο ερευνών και επιχειρούσε για την εύρεση του παιδιού.

Στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του παιδιού κινητοποιήθηκαν η Άμεση Δράση, η ομάδα ΔΙΑΣ, η Πυροσβεστική και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔ).

Δίπλα στους γονείς, βρίσκονταν σταθερά Ψυχολόγοι του Οργανισμού για τη στήριξη και τη συναισθηματική αποφόρτισή τους.

Η λύση δόθηκε, όταν το παιδί εμφανίστηκε στο σημείο των επιχειρήσεων δίνοντας ανακούφιση τόσο στους γονείς, οι οποίοι πέρασαν ώρες αγωνίας, όσο και σε όλους όσοι κινητοποιηθήκαν για την εξαφάνισή του.

Είμαστε δίπλα στους γονείς και στο παιδί, και παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο παρέχοντας ψυχολογική στήριξη και τεχνογνωσία με βάση ολοκληρωμένα συστήματα παροχής βοήθειας για άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης.

Παράλληλα με την ειδική φόρμα Missing Alert Protocol, η οποία έχει διαμορφωθεί με βάση διεθνή πρωτόκολλα για την πρόληψη των εξαφανίσεων, θα είμαστε σε ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα να στηρίξουμε το παιδί σε περίπτωση που… χάσει ξανά το δρόμο του.

Ευχαριστούμε όλους για την άμεση κινητοποίηση!

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε κάθε παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο πάντα τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον. Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει και την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/