Η ZeroNorth αποκτά την πλατφόρμα FAST της Euronav, επιταχύνοντας το ταξίδι της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε μηδενικές εκπομπές

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth και η ναυτιλιακή εταιρεία Euronav ανακοίνωσαν σήμερα ότι η ZeroNorth θα αποκτήσει και θα διαχειρίζεται την πλατφόρμα Fleet Automatic Statistics and Tracking (FAST) της Euronav. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Euronav γίνεται επίσης πελάτης της πλήρους προσφοράς της πλατφόρμας της ZeroNorth.

Το FAST συλλέγει προηγμένα δεδομένα υψηλής συχνότητας σε πραγματικό χρόνο από αισθητήρες σε όλο το στόλο της Euronav. Η Euronav έχει εφαρμόσει με επιτυχία την πλατφόρμα FAST σε ολόκληρο τον στόλο της, χρησιμοποιώντας αναφορές πλοίων, βελτιστοποίηση ταξιδιών και βελτιστοποίηση πλοίων μέσω της χρήσης πραγματικών δεδομένων αισθητήρων υψηλής συχνότητας. Το FAST έχει βελτιώσει σημαντικά τη συνεργασία μεταξύ των πλοίων και όλων των τμημάτων της ξηράς, έχει βελτιστοποιήσει τη χρήση των πλοίων και του στόλου, έχει μειώσει την κατανάλωση καυσίμων και έχει μειώσει το OPEX. Οι βελτιώσεις αυτές είχαν απτό θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της Euronav και συνέβαλαν επίσης στη βελτίωση της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα.

Τα δεδομένα μπορούν να ενισχύσουν τις αποφάσεις βελτιστοποίησης ταξιδιών και πλοίων, επιτρέποντας στο πλήρωμα και τις ομάδες της ξηράς να συνεργάζονται για τη λήψη των πιο λεπτομερών ζωντανών προσαρμογών για τη βελτίωση της βιωσιμότητας και της κερδοφορίας του ποικίλου στόλου πλοίων της Euronav που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την πάροδο του χρόνου, το σχέδιο είναι η ZeroNorth και η Euronav να ενσωματώσουν τα δεδομένα και την πλήρη λειτουργικότητα του FAST στην πλατφόρμα ZeroNorth. Αυτά τα δεδομένα υψηλής συχνότητας και η υπάρχουσα λειτουργικότητα του FAST θα οδηγήσουν τον σφόνδυλο δεδομένων της ZeroNorth, θα επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση του κλάδου και θα αυξήσουν μαζικά τον θετικό αντίκτυπο της εταιρείας στην αγορά.

Η μεταβίβαση πραγματοποιείται σε μια εποχή αυξανόμενου μετασχηματισμού για την αλυσίδα αξίας του παγκόσμιου εμπορίου, με την ψηφιοποίηση και τα δεδομένα να βρίσκονται πλέον σε σημείο καμπής για τον αντίκτυπο. Η νέα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα επιταχύνει ριζικά την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας, ενώνοντας δύο ηγέτες της βιώσιμης ναυτιλίας με κοινό όραμα για θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Ο Pelle Sommansson, Chief Growth Officer & EVP, ZeroNorth, δήλωσε: “Η εταιρεία ZeroNorth είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας: “Είμαστε ενθουσιασμένοι από αυτή τη νέα συνεργασία με την Euronav, η οποία έχει ήδη αναγνωριστεί ως μία από τις πιο βιώσιμες και προοδευτικές εταιρείες στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Με την απόκτηση της FAST και την ενσωμάτωσή της στην υπάρχουσα πλατφόρμα μας, πιστεύουμε ότι θα επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό και τις στρατηγικές βιωσιμότητας ενός μεγάλου μέρους του παγκόσμιου στόλου.

Τα δεδομένα υψηλής συχνότητας είναι η λύση σε πολλές προκλήσεις του κλάδου. Τα βελτιστοποιημένα ταξίδια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών στη βιομηχανία μας. Γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τους ηγέτες της Euronav με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο οραμα, γιατί μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μας και η ναυτιλία στο σύνολό της λειτουργούν προς το καλύτερο”.

Ο Patrick Declerck, Operations Manager, Euronav, πρόσθεσε: “Η Euronav έχει σαφή φιλοδοξία να είναι ηγέτης στον τομέα της βιωσιμότητας και της αποδοτικότητας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την ZeroNorth, η οποία έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο στην ενεργοποίηση του πράσινου παγκόσμιου εμπορίου.

Μαζί, είμαστε κορυφαίες μάρκες που επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα συνεργασία θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε το ταξίδι προς τις μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε να απαλλαγούμε από τις εκπομπές άνθρακα σήμερα και να πλοηγηθούμε αύριο. Αυτό θα κάνει περισσότερα μέρη να συνειδητοποιήσουν τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα δεδομένα στις δραστηριότητές τους”.