Ίδρυμα Χατζηγάκη: Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης για 2η Συνεχή Χρονιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Χατζηγάκη, διοργανώνει την Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης.

Μία ημέρα αφιερωμένη στην:

  • Ενδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης
  • Ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τον εθελοντισμό
  • Ενίσχυση της ωφέλιμης διάδρασης, της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ομάδων ατόμων που έχουν ένα κοινό: την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση

 

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και την Inspired Voyager, πάνω από 90 εθελοντές και εθελόντριες συναντήθηκαν στην Πλατεία Μελίνα Μερκούρη, μεταξύ αυτών 30 μαθητές-μαθήτριες από τη Βόρεια Καρολίνα των Η.ΠΑ., από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) – Αγίας Παρασκευής και το Μουσικο-κινητικό Εργαστήρι από το Χελιδόνι – Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ  – Αγ. Παρασκευής και από τρεις διαφορετικούς φορείς που εστιάζουν στην υποστήριξη και ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία, EΣΤΙΑ – Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και ΤΑΓΜΑ21.

 

«Υιοθετώντας» Μία Πλατεία – Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης «υιοθετεί» την Πλατεία Μελίνα Μερκούρη με σκοπό την ανάπλαση της, φυτεύοντας 80+ δενδρύλλια σε όλη την έκταση της, καθαρίζοντας, βάφοντας και δημιουργώντας γωνιές αναψυχής.

 

Ανάσες Πρασίνου – Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Γεωπόνου του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Φυτεύτηκαν 7 διαφορετικά είδη αειθαλών πλατύφυλλων δενδρυλλίων.

 

Χρώμα & Γωνιές Αναψυχής – Ομαδική δραστηριότητα καθαρισμού, χρωματισμού, εξωραϊσμού της πλατείας. Δημιουργήθηκαν ξανά καθαρές και όμορφες γωνιές αναψυχής σε όλη την πλατεία. Σε συγκεκριμένο σημείο της πλατείας δημιουργήθηκε επίσης και ένα συμβολικό μικρό graffiti mural.

                

Αγαπάμε & Μαθαίνουμε για τις Μέλισσες – Με την συμβολή της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης The Bee Camp όλες οι ομάδες έμαθαν για την βαρύτητα που ενέχουν οι μέλισσες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη Γη με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια αναγνώρισης και μέσα από την κατασκευή σπόρο-βόλων για την προσέλκυση και την αύξηση επικονιαστών.

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Οι Ημέρες Προσφοράς & Συμπερίληψης, είναι ημέρες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κινητοποίησης για την προαγωγή της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την έμπρακτη εξάλειψη στερεοτύπων γύρω από την αναπηρία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλες και όλοι ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του Ιδρύματος αλλά και που μέσα από την διευρυμένη συνεργασία μας με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, μπορούμε να διευρύνουμε τις πρωτοβουλίες μας με στόχο την προσφορά στην κοινότητα και την αύξηση πνευμόνων πρασίνου στον οικιστικό ιστό».

 

Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, τόνισε για την πρωτοβουλία «Στηρίζουμε με θέρμη αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Χατζηγάκη καθώς είναι μία ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αλλά και της ευαισθητοποίησης σε δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο. Δεκάδες εθελοντές,  μαθητές σχολείων του Δήμου μας και εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, ένωσαν δυνάμεις για να ομορφύνουν την πλατεία Μελίνα Μερκούρη, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης, της συμπερίληψης αλλά και της προσφοράς στην άνθρωπο και τη φύση. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Χατζηγάκη

 

Η Ημέρα Προσφοράς & Συμπερίληψης πραγματοποιήθηκε με την συνεισφορά της Mondelez Hellas η οποία προσέφερε μερικά από τα αγαπημένα σε όλους προϊόντα της προς τους εθελοντές και τις εθελόντριες.

 

Την πρωτοβουλία υποστήριξαν όλες οι ομάδες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Παιδείας, Υποδομών, Δικτύων και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κοινωνικής Προστασίας, Ενδυνάμωσης και ΑμεΑ, Πολιτιστικής Ανάπτυξης καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία και η Υπηρεσία Πρασίνου. Τέλος, συμμετείχε και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής.

 

Ημέρες Προσφοράς & Συμπερίληψης

 

Μία ημέρα. Μία γιορτή εθελοντισμού, αλληλεγγύης, βιωματικής εκπαίδευσης.

Ξεκίνησαν το 2023, με σκοπό να προάγουν την συλλογική δράση, την συμπερίληψη και την ευαισθητοποίηση γύρω από θεματικές όπως το περιβάλλον αλλά και την κατάρριψη μύθων γύρω από την αναπηρία. Διενεργούνται σε συνεργασία με Δήμους της Αττικής, μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, σωματεία και ομάδες εθελοντών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλοι και όλες μαζί συναντιόμαστε για μία ημέρα, μ’ έναν κοινό στόχο: Να προσφέρουμε συλλογικά.