«Προστασία της Φύσης Lab»: Νέα ομιλία με θέμα τις “Δασικές Πυρκαγιές” την Παρασκευή 19/4

Με θέμα τις «Δασικές Πυρκαγιές σε Μεσογειακά οικοσυστήματα στον 21ο αιώνα» συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LAB» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, με ομιλητές τον κ. Νίκο Γεωργιάδη (PhD, δασοπόνος περιβαλλοντολόγος, επικεφαλής του Χερσαίου Προγράμματος του WWF Ελλάς) και τον κ. Μιλτιάδη Αθανασίου, (PhD, εντεταλμένος ερευνητής, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ). Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή.

Στην ομιλία του ο κ. Νίκος Γεωργιάδης θα αναφερθεί στις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και θα προτείνει δράσεις αποκατάστασης και παραδείγματα καλών πρακτικών από την εμπειρία του.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, ο κ. Μιλτιάδης Αθανασίου, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, θα συζητήσει για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών και θα παρουσιάσει την περίπτωση των Κυθήρων και το πρόγραμμα της ΕΕΠΦ «Η Αναγέννηση των Κυθήρων και πρόληψη δασικών πυρκαγιών», προτείνοντας λύσεις για το μέλλον.  Όπως αναφέρει: «Είναι αναγκαίο οι πολίτες να έχουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Πρόκειται για την 3η ομιλία του δεύτερου κύκλου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LAB» της ΕΕΠΦ στο πλαίσιο της εθνικής της στρατηγικής για την προώθηση της Ποιοτικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Όλους, αλλά και της ευρύτερης συνεργασίας με το Foundation for Environmental Education – FEE. Θα ακολουθήσει άλλη μια ομιλία για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τη διαχείριση κρίσεων.