Ευρωπαϊκά Βραβεία ΕKE

Όλοι οι νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων ΕΚΕ σε εθνικό επίπεδο, συναντήθηκαν στις 25 Ιουνίου 2013, για να προβάλουν τα επιτεύγματά τους, σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβραβεύει και αναδεικνύει τις συνεργασίες που προέκυψαν στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την καινοτομία και την κοινωνική και επιχειρηματική αποτελεσματικότητα.

Πρόκειται για την πρώτη πανευρωπαϊκή ανάδειξη προγραμμάτων ΕΚΕ, η οποία ξεκίνησε και υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιήθηκε από το CSR Europe και το Business in the Community της Αγγλίας, και σε εθνικό επίπεδο από τους εταίρους του CSR Europe, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για την Ελλάδα.

Αυτός ο νέος πανευρωπαϊκός θεσμός επιβράβευσης της ΕΚΕ, στόχο έχει να εμπνεύσει συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων μερών, με ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα συνεργασίας που προάγουν και ενισχύουν τη βιωσιμότητα μέσω της καινοτομίας. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναδείχτηκαν 60 προγράμματα, που αντιπροσωπεύουν διάφορους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν το πρόγραμμα “Αποστολή νερό” του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα στην κατηγορία «μεγάλη επιχείρηση» και το πρόγραμμα “Όλοι μαζί μπορούμε” του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 στην κατηγορία «μικρομεσαία επιχείρηση».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani, και Επίτροπος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, δήλωσε: “Το αξιοσημείωτο έργο των βραβευθέντων συνεργασιών αναδεικνύει ό,τι καλύτερο υπάρχει σε προγράμματα ΕΚΕ στην Ευρώπη σήμερα. Δείχνει ότι μια στρατηγική προσέγγιση της ΕΚΕ είναι όλο και πιο σημαντική στην ανταγωνιστικότητα τόσο των ΜμΕ, όσο και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ενθαρρύνει επίσης, την ενίσχυση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης από τον επιχειρηματικό τομέα, σε μια εποχή όπου η κρίση έχει πλήξει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τις επιχειρήσεις“.

Απευθυνόμενη στους βραβευθέντες, η πρόεδρος του CSR Europe, κ.Celia Moore, δήλωσε: “το επόμενο βήμα είναι να αναβαθμιστούν οι νικητήριες συνεργασίες ή να αναπαραχθούν και αλλού. Οι νικήτριες συνεργασίες που περιλαμβάνονται στην έκδοση με τίτλο “Χρυσή Βίβλος” (www.europeancsrawards.eu) αναδεικνύουν πανηγυρικά την αριστεία της ΕΚΕ, που προέκυψε μέσα από τη διαδικασία υλοποίησης των βραβείων και μπορεί να χρησιμεύσει ως μια πολύτιμη πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης περισσότερων συνεργασιών ΕΚΕ, μεταξύ των επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων μερών τους“.

Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Βραβείων ΕΚΕ, ξεκίνησε το 2012 και επιβραβεύει σε εθνικό επίπεδο, τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και μη επιχειρηματικών φορέων, σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, αυτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτή των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλες οι τελετές απονομής σε εθνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν πριν από τη σημερινή τελετή αναγνώρισης όλων των εθνικών νικητών με τα καλύτερα συνεργατικά προγράμματα ΕΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ