Συνέδριο για την κρίση σε Ευρωζώνη-Ελλάδα

Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008 είναι το θέμα του διεθνούς διήμερου συνεδρίου που διοργανώνεται από το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης στην Αθήνα στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2013, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Το συνέδριο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των διεθνών ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Levy και σε συνδυασμό με το πρότζεκτ του Ιδρύματος Ford για την Χρηματοοικονομική Αστάθεια, το οποίο εμπνέεται από το εκτεταμένο έργο του Hyman Minsky για τις δομές του χρηματοπιστωτικού συστήματος με στόχο τη σταθερότητα και το ρόλο της κυβέρνησης στην επίτευξη μιας αναπτυσσόμενης και δίκαιης οικονομίας.

Οι ομιλητές είναι διακεκριμένοι οικονομολόγοι από κορυφαία πανεπιστήμια και ινστιτούτα οικονομικών ερευνών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, διεθνείς παράγοντες του τραπεζικού και του επενδυτικού τομέα και κορυφαίοι χαράκτες πολιτικής. Συμμετέχουν επίσης δημοσιογράφοι από τους «New York Times», τη «Wall Street Journal» και τους «Financial Times».

Μεταξύ άλλων ομιλητών είναι οι εξής:

László Andor, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη.
Aιμίλιος Αυγουλέας, Καθηγητής στην έδρα Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Δημήτρης Βαγιανός, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο London School of Economics και Διευθυντής του Κέντρου Paul Woolley για τη Μελέτη των Δυσλειτουργιών των Αγορών Κεφαλαίου.
Kerstin Bernoth, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Μακροοικονομικών στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW Berlin) και Επιστημονική Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Καθηγήτρια Οικονομικών στη Σχολή Διακυβέρνησης Hertie στο Βερολίνο.
Duncan Campbell, Διευθυντής Σχεδιασμού Πολιτικής για την Απασχόληση στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.
Γιάννης Δραγασάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Philippe Gudin de Vallerin, Διευθυντής και επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays για την Ευρώπη
Mar Guðmundsson, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισλανδίας.
Lex Hoogduin, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Γκρόνινγκεν και στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας.
Jan Kregel, Ανώτερος Μελετητής στο Levy Economics Institute, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ταλίν.
Yves Mersch, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και της Γενικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Terrence McDonough, Καθηγητής Οικονομικών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας.
Martin Hellwig, πρώτος Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον Συστημικό Κίνδυνο, Διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στη Γερμανία για την Έρευνα στα Συλλογικά Αγαθά και Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.
Δημήτρης Β. Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Levy Economics Institute και Καθηγητής Οικονομικών στην έδρα «Jerome Levy» στο Bard College.
Ebrahim Rahbari, Διευθυντής Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Οικονομικών στη Citigroup.
David Stuckler, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή και για δήλωση παρακολούθησης του συνεδρίου, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.levyinstitute.org ή καλέστε στο 210 77.12.400.

Για τους φοιτητές, θα δοθεί  βεβαίωση παρακολούθησης του συνεδρίου από το Levy Economics Institute.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here