Young Business Talents από τη Nivea

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαθητές Λυκείου διοικούν την δική τους εικονική επιχείρηση στο Διαδίκτυο, με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή!

Ο πρωτοποριακός Διαγωνισμός με Προσομοιωτή, ο οποίος παρέχεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας, έχει στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους και να τους προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας!

•    Τι είναι ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής (Business Simulator) :

o    Προηγμένο λογισμικό που αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια την λειτουργία μιας επιχείρησης και της αγοράς σε πραγματικό ανταγωνισμό και χρησιμοποιείται σαν Επιχειρηματικό Παιχνίδι (Business Game) για πρακτική εκπαίδευση.
o    Χρησιμοποιείται από Πανεπιστήμια σε μεταπτυχιακά προγράμματα και από εταιρίες για εκπαίδευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.

•    Τι είναι το Young Business Talents :

o    Πρωτοποριακός διαγωνισμός με χρήση του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, στο Internet, για μαθητές Λυκείων όλης της Ελλάδας.
o    Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι το λογισμικό δίνεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα Λύκεια της χώρας και έχει προσαρμοστεί στο επίπεδο γνώσεων των μαθητών.

•    Ποιοι είναι οι Στόχοι του Διαγωνισμού με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή :

o    Να βιώσουν οι μαθητές την συναρπαστική εμπειρία διοίκησης της δικής τους επιχείρησης, λαμβάνοντας αποφάσεις στην ομάδα τους σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες-εταιρίες.
o    Έτσι να εξασκήσουν πρακτικά την θεωρία και να εμπεδώσουν τις γνώσεις διοίκησης και οικονομίας που μαθαίνουν.
o    Να καλλιεργηθεί το επιχειρηματικό πνεύμα στους νέους.
o    Να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες για όλη τους την ζωή: κριτική σκέψη, συνεργασίας σε ομάδα, επικοινωνίας, επίλυσης προβλημάτων, λήψης αποφάσεων.
o    Να καλλιεργηθούν αξίες: προσπάθειας, επιμονής, υγιούς ανταγωνισμού, άμιλλας.

•    Ποιοί Συμμετέχουν :

o    Ομάδες μαθητών που αποτελούνται από 3-4 άτομα, από τα Λύκεια κάθε τύπου, και από όλη τη χώρα, με απεριόριστο αριθμό ομάδων ανά Λύκειο.
o    Οι Καθηγητές τους που καθοδηγούν τις ομάδες.

•    Έναρξη – Λήξη Διαγωνισμού :

o    Η προθεσμία εγγραφής είναι μέχρι τις 8 Νοεμβρίου). Ο διαγωνισμός ξεκινά αμέσως μετά και διαρκεί έως στο τέλος Φεβρουαρίου στο Διαδίκτυο (Ημιτελικά), ενώ 29 Μαρτίου 2014 είναι ο Εθνικός Τελικός, με τη φυσική παρουσία των 75 καλύτερων ομάδων-εταιριών, για την ανάδειξη των 15 νικητριών ομάδων.

•    Τι κερδίζουν οι μαθητές / καθηγητές / σχολεία :

o    Την εμπειρία και τη γνώση
o    Ένα Δίπλωμα συμμετοχής
o    Χρηματικά Βραβεία (ύψους 10.150 ευρώ συνολικά)

Το πρόγραμμα έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να τεθεί υπό την αιγίδα του.

Young Business Talents – πιο αναλυτικά

Ο πρωτοποριακός πανελλαδικός διαγωνισμός ‘Young Business Talents’ πραγματοποιείται κατά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο Διαδίκτυο, με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείων όλων των τύπων και την καθοδήγηση Καθηγητών τους, για 1η φορά στην Ελλάδα.

Μέσω του προσομοιωτή οι μαθητές Λυκείων, μπορούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία διοίκησης της εικονικής τους επιχείρησης, σε μια πιστή αναπαράσταση της αγοράς. Είναι μια διδακτική άσκηση σχετικά με τις προσεγγίσεις, αποφάσεις και δράσεις της ομάδας Διοίκησης μιας επιχείρησης, ειδικά σχεδιασμένη για την εμπέδωση της γνώσης, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, ικανοτήτων και  πνεύματος επιχειρηματικότητας και για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, ενώ ωφελεί πολύπλευρα την κοινωνία.

Ο προσομοιωτής που θα χρησιμοποιηθεί είναι από ένα πολύ ανταγωνιστικό κλάδο, αυτόν των  προϊόντων μαζικής κατανάλωσης, και είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από ένα συμβατικό προσομοιωτή. Κάθε εικονική επιχείρηση θα πρέπει να πάρει περισσότερες από 100 αποφάσεις σε κάθε Επιχειρηματικό Σχέδιο που συντάσσει, (στο σύνολο 11 Σχέδια) και όπως στην πραγματικότητα θα ανταγωνίζεται έναντι των άλλων και όχι κατά του προσομοιωτή.

Ήδη ο διαγωνισμός έχει μεγάλη αποδοχή στη χώρα μας καθώς κατά δεκάδες εγγράφονται καθηγητές και ομάδες μαθητών. Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.youngbusinesstalents.com/gr, ‘Αίθουσα Καθηγητών’,  εγγράφονται οι Καθηγητές. Στη συνέχεια θα εγγραφούν οι ομάδες-‘εταιρίες’ μαθητών Λυκείων, έως 31 Οκτωβρίου 2013 (παράταση έως 8 Νοεμβρίου).

Young Business Talents – Διάρκεια

Ο διαγωνισμός ξεκινά 11 Νοεμβρίου 2013 και διαρκεί ως τέλος Φεβρουαρίου 2014, σε εικονικά ‘έτη’ για τις ‘εταιρίες’. Οι 75 ομάδες με τα καλύτερα αποτελέσματα προκρίνονται στον Εθνικό Τελικό στην Αθήνα (29 Μαρτίου 2014) για να διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις και τα Βραβεία.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο (http://www.youngbusinesstalents.com/gr/sala-de-prensa/) και από την επιτυχία που είχε στην Ισπανία το 2011 και 2012, ο διαγωνισμός προβλέπεται συναρπαστικός για μαθητές και καθηγητές, γι’ αυτό και επεκτείνεται τώρα στην Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τη NIVEA, η οποία παρέχει διεθνώς την υποστήριξή της σε όλες τις χώρες που υλοποιείται ο θεσμός. Την τεχνική υλοποίηση παρέχει η PRAXIS MMT, μία από τις ηγετικές επιχειρήσεις παγκοσμίως στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης. Ο επιχειρηματικός προσομοιωτής, παρέχεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και χωρίς κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό.

Σύντομα, θα πραγματοποιηθεί -σε πρώτη φάση αποκλειστικά στη χώρα μας- η υλοποίηση του Διαγωνισμού Business Talents ο οποίος απευθύνεται σε Φοιτητές Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι/Ιδιωτικών Κολλεγίων, 18-24 ετών και ο οποίος θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Τελικό BT στα τέλη του προσεχή Μαΐου.

Η πρωτοβουλία ‘Business Talents’(BT) και ‘Young Business Talents’ (ΥΒΤ) είναι μία κοινωνική συνεισφορά, που κάνει διαθέσιμο δωρεάν, σε χιλιάδες φοιτητές (BT) και μαθητές λυκείων (YBT), ένα καινοτόμο και απόλυτα πρακτικό εργαλείο εκπαίδευσης στην Επιχειρηματικότητα και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τον Επιχειρηματικό Προσομοιωτή (business simulator), λογισμικό 3ης γενιάς, της εταιρίας PRAXIS MMT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here