Δράσεις Οδικής Ασφάλειας του «Πάνος Μυλωνάς»

Το Σάββατο 18/1 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο επιμόρφωσης για νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» που υλοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με τα Δικαστήρια και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, στις εγκαταστάσεις του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που είναι μοναδικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απευθύνεται σε νέους παραβάτες του Κ.Ο.Κ. που έχουν παραπεμφθεί για βιωματκή εκπαίδευση από το Ινστιτούτο με δικαστική Απόφαση, προκειμένου να ενημερωθούν και ευαισθητοποιηθούν για τις τραγικές επιπτώσεις των τροχαίων δυστυχημάτων, με στόχο την πρόληψη.

Την Κυριακή 19/1 και τη Δευτέρα 20/1, το Ι.Ο.ΑΣ. σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» και την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), με την αρωγή του ΥπΥΜΕΔΙ, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για τα τροχαία δυστυχήματα.

Στον ηλεκτρικό σταθμό στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων θα βρίσκονται οι άνθρωποι του Ι.Ο.ΑΣ. και η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, από τις 11:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. για να υποδεχθούν τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που θα προσέλθουν για αιμοδοσία καθώς και τους φορείς της πόλης του Πειραιά, του Δήμου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Ε.Β.Ε. Πειραιά και του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Το Ινστιτούτο προσκαλεί εθελοντές, πολίτες και φορείς να ενισχύσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης ενός ζητήματος που έχει να κάνει με την προστασία της ζωής στο δρόμο, επισημαίνοντας ότι η πρόληψη των τροχαίων δεν έχει αποτελέσει προτεραιότητα για τη χώρα μας με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατατάσσεται 4η χειρότερη χώρα στην ΕΕ-28 και 1η στην ΕΕ-15 στα θανατηφόρα δυστυχήματα για το 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ