THI: Στηρίζει την ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ SXSW

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative– TΗΙ) και ο Όμιλος Libra αποτελούν υποστηρικτές της ελληνικής συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest (SXSW) Interactive και ειδικότερα στο “Startup Village” του Φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται στις 7 Μαρτίου 2014 στην πόλη Austin του Τέξας. Δεκαέξι πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, ενώ είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές νεοσύστατες ελληνικές επιχειρήσεις παρουσιάζονται ταυτόχρονα σε μία διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση εκτός Ελλάδας.

Από την έναρξη της λειτουργίας του το 1994, το SXSW Interactive Festival λειτούργησε σαν «θερμοκοιτίδα» καινοτόμων τεχνολογιών και ψηφιακής δημιουργικότητας. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πέντε ημέρες μοναδικών παρουσιάσεων από τα πιο διακεκριμένα στελέχη των αναδυόμενων τεχνολογιών, συναρπαστικών εκδηλώσεων που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν και να συνομιλήσουν με ορισμένους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της βιομηχανίας, καθώς και παρουσιάσεις μιας μεγάλης ποικιλίας προγραμμάτων με τα καλύτερα νέα websites, τα καλύτερα video games και τις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας. Εξετάζοντας τις τρέχουσες πρακτικές, αλλά και κάνοντας προβλέψεις για το μέλλον του χώρου, το SXSW Interactive έχει αναδειχθεί στον θεσμό που παρουσιάζει σήμερα την τεχνολογία του αύριο. Ανόμοιες μεταξύ τους startups όπως η AirBnB, η Foursquare και Gowalla έκαναν το πρώτα τους βήματα σε προηγούμενες διοργανώσεις του SXSW.

Φέτος αναμένεται ότι πάνω από 30.000 άτομα θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ.

«Νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η εταιρεία Schoox που εκπροσωπούμε, αντιπροσωπεύουν ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα» δηλώνει ο Λευτέρης Ντουάνογλου, Συνιδρυτής & CEO της Schoox, μιας online πλατφόρμας εκμάθησης. «Η οικονομική κρίση προσέδωσε νέο ενδιαφέρον στη δημιουργική οικονομία. Η Ελλάδα διαθέτει το ταλέντο, χρειάζεται όμως την προβολή στην παγκόσμια σκηνή. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε κομμάτι μίας τόσο ισχυρής ομάδας νέων επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα στο Φεστιβάλ South by Southwest».

Οι startup επιχειρήσεις από την Ελλάδα που συμμετέχουν στη διοργάνωση εκτείνουν τις δραστηριότητές του σε διαφορετικούς τομείς η καθεμία, όπως στον τομέα της ενέργειας, των social media, της ανάπτυξης εφαρμογών για το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία, των φορητών συσκευών υψηλής τεχνολογίας (wearable personal intelligence), του eLearning, των ασύρματων τηλεπικοινωνιών, της νανο-τεχνολογίας και των προηγμένων υλικών. Η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει εταιρείες που θα προβάλλουν τις τεχνολογίες τους, θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις σε πάνελ έμπειρων κριτών και θα έρθουν σε επαφή με εν δυνάμει πελάτες, συνεργάτες, αλλά και επενδυτές. Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τις 16 νέες ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και για άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που αναζητούν διεθνές κεφάλαιο και πελάτες από τις ΗΠΑ.

«Επιχειρηματίες όπως αυτοί που θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα βοηθήσουν την Ελλάδα να δημιουργήσει νέες οικονομικές βάσεις, ενώ θα επιδείξουν το καινοτόμο πνεύμα που απαιτείται για να ξεπεραστεί η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα» σχολίασε ο Γιώργος Μ. Λογοθέτης, CEO του Ομίλου Libra και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. «Ελπίζουμε ότι η ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ θα επιταχύνει ουσιαστικά την ανάπτυξη των νέων αυτών επιχειρήσεων».

Η συμμετοχή διοργανώνεται με την υποστήριξη της συμβουλευτικής εταιρείας AngelouEconomics, ενώ υποστηρίζεται οργανωτικά από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και χρηματοδοτείται από την Ελληνική Πρωτοβουλία, τον Όμιλο Libra, την Pflugerville, την TX Community Development Corporation και τον International Accelerator.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ