Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από το Χαμόγελο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί ολόψυχα τη Lidl Hellas και τους εργαζομενούς της για την παραχώρηση του ακινήτου της στη Νέα Μάκρη και την μετατροπή του σε Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με προβλήματα διαβίωσης.

Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Μαΐου όπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Hellas κ. Ανδρεανίδης αλλά και πλήθος κόσμου.

Στο θερμό του καλωσόρισμα ο κ. Γιαννόπουλος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την οικογένεια της Lidl Hellas για τη συνεχή στήριξή της στο δύσκολο έργο του οργανισμού και τόνισε πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το 2014 υποστήριξε 10.555 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και πως μόνο με τη στήριξη του κόσμου θα μπορέσει να συνεχίσει καθημερινά και πανελλαδικά να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη.

Ο κ. Ανδρεανίδης είπε ότι «σε συνέχεια της μακρόχρονης πλέον σχέσης μας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποφασίσαμε να διαθέσουμε ακίνητο της εταιρίας μας για τους σκοπούς του οργανισμού. Συγκεκριμένα το ακίνητο αυτό αποτελούσε κατάστημά μας σε μη λειτουργία, το οποίο αποφασίσαμε να μετατρέψουμε σε Κέντρο Στήριξης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Εκτός από τις κατασκευαστικές εργασίες και τη διαμόρφωσή του χώρου για την εξυπηρέτηση των οικογενειών που προσέρχονται, η Lidl Hellas θα καλύπτει σε μηνιαία βάση και τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου Στήριξης».

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Νέα Μάκρη λειτουργεί καθημερινά, είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και παρέχει ολιστική υποστήριξη σε παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και χρήζουν κοινωνικής / ψυχολογικής στήριξης.

Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (προβλήματα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φορείς πρόνοιας κλπ). Συγκεκριμένα πραγματοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την – κατά το δυνατόν – αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές της δυνάμεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.