CSR HELLAS: Ελληνική συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας του European Financial Reporting Group

Τη σύσταση νέας Ομάδας Εργασίας (Task Force) αποτελούμενης από εμπειρογνώμονες και ειδικούς διαφορετικών κλάδων και ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) ανακοίνωσε το European Financial Reporting Group, η Ευρωπαϊκή Ομάδα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Δ.Σ CSR HELLAS και Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, επιλέχθηκε μεταξύ 80 περίπου υποψηφίων να εκπροσωπήσει την επιχειρηματική κοινότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την Ελλάδα στη νέα Ομάδα. Η νέα Ομάδα Εργασίας πρόκειται να ασχοληθεί με την καταγραφή και αξιολόγηση καλών πρακτικών στη δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν το επιχειρηματικό μοντέλο και την αξιολόγηση κινδύνων και ευκαιριών.

Η  Ομάδα Εργασίας του European Financial Reporting Group (Task Force Taxonomy) αποτελεί όργανο συμβουλευτικής υποστήριξης και αποσκοπεί στην διερεύνηση και αξιολόγηση των βέλτιστων πρακτικών και στην ευρύτερη διάδοσή τους στα ενδιαφερόμενα μέρη και ιδιαίτερα στις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τις σημαντικές αλλαγές στο διεθνές χρηματοπιστωτικό πλαίσιο αλλά και στους επενδυτές, στους φορείς δημόσιας πολιτικής και νομικού πλαισίου αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους ανεξάρτητους φορείς και ορκωτούς ελεγκτές και ευρύτερα στα ενδιαφερόμενα μέρη σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Η δημοσίευση μη οικονομικών πληροφοριών συνεχίζει να αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες τόσο για την ΕΕ όσο και για τη Βιώσιμη Οικονομική Ατζέντα. Ιδιαίτερα στην επόμενη μέρα της κρίσης που διαμόρφωσε ο Covid-19, οι επιχειρήσεις εντάσσουν τη Βιωσιμότητα περισσότερο παρά ποτέ στα επιχειρηματικά τους μοντέλα ενώ η επενδυτική κοινότητα επικεντρώνει σημαντικά στους μη χρηματοοικονομικούς παράγοντες κατά την διαδικασία λήψης αποφάσεων χρηματοδότησης.

Το έργο της Ομάδας Εργασίας αναμένεται να έχει συνολική διάρκεια 12 μήνες και η συμμετοχή της Προέδρου του CSR Hellas θα ενδυναμώσει και θα υποστηρίξει περαιτέρω την ενεργή συμμετοχή των Ελληνικών επιχειρήσεων και των μελών του CSR Hellas στη διαβούλευση και συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την προετοιμασία και αποτελεσματική εφαρμογή της νέας Στρατηγικής της ΕΕ για το 2030.