Νέο ΔΣ για τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ). 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξαν τα μέλη του στο εκλογικό κέντρο που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα στη Λέσχη ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης.

Στο πλαίσιο παρουσίασης των πεπραγμένων της προηγούμενης τριετίας, αναφέρθηκαν τα ορόσημα της περιόδου, εκπαιδευτικές δράσεις για τα μέλη, πρωτοβουλίες κοινωνικής υπευθυνότητας και συνεργασίας με στρατηγικούς εταίρους και πανεπιστήμια. Ο Πρόεδρος, κος Σωτήρης Σταματίου, τόνισε τη σημαντικότητα του θεσμικού ρόλου του Συνδέσμου, λαμβάνοντας υπόψη τις νομοθετικές αλλαγές που φέρνει η νέα πραγματικότητα στον εργασιακό τομέα.

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΣΔΑΔΕ

Tο νέο ΔΣ του ΣΔΑΔΕ συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 6 Ιουλίου και το Παράρτημα της Βορείου Ελλάδας στις 8 Ιουλίου αντίστοιχα, οπότε και ορίστηκαν οι τομείς δραστηριοποίησης του κάθε μέλους ως εξής:

  • Πρόεδρος: Σωτήρης Σταματίου, Group HR Director, Ίδρυμα Ωνάση
  • Αντιπρόεδρος: Μαρία Κολοκυθά, HR Manager, INTERSPORT Ελλάδας & Κύπρου, Ομίλου FOURLIS            
  • Γενικός Γραμματέας: Δήμητρα Καρακώστα, Head of HR, Ομίλου PeopleCert
  • Έφορος Οικονομικών: Μαρία-Όλγα Καλογεροπούλου, HR Business Partner, Toyota Hellas
  • Έφορος Μορφωτικών: Αγγέλικα Πέππα, Senior HR Business Partner, Εταιρεία Λογισμικού & Υπηρεσιών SAS
  • Έφορος Μελών: Γιώργος Μαγκλάρας, HR Business Partner, Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Εταιρείας MYTILINEOS
  • Έφορος Δημοσιότητας: Ειρήνη Κουφάκη, HR Business Partner, Siemens Ελλάδος

 

Διοικούσα Επιτροπή Παραρτήματος Βορείου Ελλάδας

  • Πρόεδρος: Ελένη Ασβεστά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Ομίλου Kleemann
  • Υπεύθυνος Οικονομικών, Μελών & Οργάνωσης: Βίλλυ Νούλη, HR Manager, Nova Packaging Hellas
  • Υπεύθυνος Επιμόρφωσης, Δημοσιότητας & Εκδηλώσεων: Νικόλαος Μπίρης, Strategic HR Manager, Ioniki Sfoliata

Ο Πρόεδρος, κος Σωτήρης Σταματίου, με τη λήξη της συνεδρίασης δήλωσε: «Με το βλέμμα στραμμένο προς το Μέλλον της Εργασίας και όλες τις αλλαγές που επίκεινται στο Ελληνικό εργασιακό περιβάλλον, ο ρόλος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού είναι πιο σημαντικός από ποτέ»

 Λίγα λόγια για το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΔΑΔΕ)

 Ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1978 και εκπροσωπεί τους επαγγελματίες και τα στελέχη του χώρου της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού αριθμώντας σήμερα περί τα 1000 μέλη.

Τα μέλη του διακρίνονται σε τακτικά, επίτιμα, δόκιμα και συνεργαζόμενα μέλη που έχουν επαγγελματική πορεία στον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, σπουδάζουν και ενδιαφέρονται για το αντικείμενο αυτό ή απασχολούνται στον ευρύτερο τομέα του.

Ο ΣΔΑΔΕ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, EAPM (European Association People Management) και του Διεθνούς Οργανισμού WFPMA (World Federation of People Management Associations).

Διοργανώνει, από το 2002, με επιτυχία το HR Forum, μηνιαίες τακτικές εκδηλώσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα και επαγγελματικής δικτύωσης, όπως τις Συναντήσεις Γνώσης HR Leaders Series, καθώς επίσης τα Learning Series, τις Συναντήσεις Νέων Μελών, τo HR Club, το ΗR Νetwork, το HR Conference στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, συνεργάζεται με Θεσμικούς Φορείς και άλλους Συνδέσμους, την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και συμμετέχει σε Ενέργειες Κοινωνικής Ευθύνης.