«Μαγειρεύω – Ενδυναμώνω» με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετέχει στο πρόγραμμα «Μαγειρεύω-Ενδυναμώνω», το οποίο υλοποιούν η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου και ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, με μια σειρά από υγιεινές συνταγές με ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που ενδυναμώνουν τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό, χωρίς φυσικά να στερούνται τη γεύση και τη νοστιμιά.

Τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που αλιεύονται στις μονάδες των μελών της ΕΛΟΠΥ, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές, είναι συνώνυμα της φρεσκάδας και της ποιότητας και παράλληλα έχουν υψηλή διατροφική αξία. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, ισάξιες με αυτές του κρέατος, και περιέχουν τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν συσχετιστεί με πολλαπλά οφέλη, όπως αντιφλεγμονώδη δράση, προστασία ενάντια σε καρδιαγγειακά νοσήματα και ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας. Τα ψάρια αποτελούν, επίσης, καλή πηγή βιταμινών Α, Β και D, και η κατανάλωσή τους δύο φορές την εβδομάδα έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

 

Μέσα από εύκολες και γευστικές συνταγές της Ντίνας Νικολάου και τα διατροφικά σχόλια του Δρ. Γρηγοράκη, το πρόγραμμα «Μαγειρεύω-Ενδυναμώνω» αναδεικνύει όλες τις τροφές που είναι απαραίτητες για μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη διατροφή.

 

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.

Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική ταυτότητα Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.