Tο Serious Game του Small Buddies μας μαθαίνει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης

Ενδιαφέρεστε να μάθετε για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, έναν όρο που ακούγεται όλο και πιο συχνά σήμερα; Είστε στέλεχος εταιρείας που θέλει να προσφέρει στο προσωπικό της, στην κοινωνία ή στο περιβάλλον; Αναζητάτε πώς να συνδυάσετε τη μάθηση με τη ψυχαγωγία και παράλληλα να αποκτήσετε κοινωνική και περιβαλλοντική κουλτούρα; Τώρα υπάρχει τρόπος!

Το έργο Small Buddies που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU και εταίρους τους KROMA, την HETERART και το MYRTILLO, δίνει τη δυνατότητα μέσω του καινοτόμου digital serious game (εκπαιδευτικό παιχνίδι σοβαρού σκοπού) CSR manager που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, να μάθετε για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (sustainable development goals – SDGs) και να γνωρίσετε τρόπους που συλλογικά ή ατομικά μπορείτε να συνεισφέρετε στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Στη διάρκεια του παιχνιδιού ο παίκτης αναλαμβάνει μια θέση στο τμήμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μιας εταιρείας και με στρατηγικές κινήσεις, networking, εκπαιδεύσεις και συμμετοχή σε διαγωνισμούς, μεγαλώνει το αντίκτυπο της εταιρείας του και προσπαθεί να την κατατάξει πρώτη ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν κοινωνικό έργο μέσα από δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).

Στόχοι, Badges, Achievements και πολλές εκπλήξεις οδηγούν τον παίκτη να γνωρίσει περισσότερα για τους SDGs, τις δράσεις ΕΚΕ, τους μικρούς και νέους οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών και τον αντίκτυπο που έχουν οι δράσεις ΕΚΕ στους SDGs. Επίσης αναδεικνύει τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να χαράξει την ατομική κοινωνική του ταυτότητα ή την ομαδική κοινωνική ταυτότητα μιας εταιρείας.

Στόχοι του έργου Small Buddies είναι:

– η προώθηση ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας μέσα από την εξοικείωση με τους SDGs μεταξύ των πολιτών, των εταιρειών και των οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών

– η ανάπτυξη ενός δικτύου μικρών και νέων οργανισμών για την προβολή και ενδυνάμωση του αντικτύπου του έργου τους μέσα από διαφορετικά μέσα και διαύλους επικοινωνίας

– η κινητοποίηση οργανισμών και εταιρειών για την ενίσχυση του αντικτύπου τους στους SDGs μέσω της ενδυνάμωσής τους και της δημιουργίας κοινής κουλτούρας.

Θέλετε να παίξετε το παιχνίδι; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το έργο Small Buddies και για τις δράσεις μας;

Γνωρίστε τώρα στην ιστοσελίδα smallbuddies.net!

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.