BIC: Ενισχύει τα Παιδικά Χωριά SOS

Καθώς οι οικογένειες σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται για τις αγορές της νέας σχολικής χρονιάς, η BIC, παγκόσμιος ηγέτης στα είδη γραφής, αναπτήρες και ξυριστικά, συνεργάζεται με τον παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό Παιδικά Χωριά SOS, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν ίση πρόσβαση στη μάθηση. Με αυτήν τη συνεργασία, η BIC δηλώνει υπεύθυνα τη δέσμευσή της, να στηρίξει τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους.

Σε αυτό το back to School, για κάθε προϊόν BIC από τα είδη γραφής, ζωγραφικής, διόρθωσης, κόλλες και γόμες που θα πωληθούν από τη BIC στα καταστήματα, η BIC θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση* στα Παιδικά Χωριά SOS που έχουν ως σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη φροντίδα των βιολογικών γονιών τους. Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS φροντίζουν περισσότερα από 4.500 παιδιά στις δομές και τα προγράμματά τους σε όλη την Ελλάδα.

«Η προετοιμασία για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και οι αγορές για το Back to School είναι μια συναρπαστική στιγμή για τις οικογένειες. Φέτος θα είναι διπλά σημαντική για τα παιδιά που χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι για αρκετές εβδομάδες λόγω του COVID-19 », δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της BIC κ. Κωνσταντίνος Fischer. «Ένα στυλό ή ένα μολύβι είναι κάτι που οι περισσότεροι δε χρειάζεται καν να το σκεφτούν, αλλά είναι το κλειδί για την εκπαίδευση και τη δημιουργικότητα. Κάθε προϊόν γραφικής ύλης που πωλείται, συμβάλλει στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού οικοσυστήματος για όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τα Παιδικά Χωριά SOS για τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Τα Παιδικά Χωριά SOS, με το μεγάλο ευρωπαϊκό τους αποτύπωμα και τις κοινές αξίες που διαπνέουν τις δράσεις μας – την ενδυνάμωση των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης- είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς.»

Η συνεργασία θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε έξι ευρωπαικές χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία. Στην κάθε χώρα το ποσό της δωρεάς θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που θα επιλέξουν τα Παιδικά Χωριά SOS της εκάστοτε χώρας σε συνεργασία με τη BIC. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη BIC. Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον ασφαλές και γεμάτο αγάπη. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα παιδιά που μεγαλώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και δεν έχουν όλα τα απαραίτητα: φροντίδα από το οικογενειακό περιβάλλον, ασφάλεια, κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και τη σωστή μαθησιακή υποστήριξη. Η BIC και τα Παιδικά Χωριά SOS συνεργάζονται για να σπάσουν το φαύλο κύκλο και να ενισχύσουν ευάλωτες οικογένειες. Στηρίζουμε οικογένειες στην ανατροφή των παιδιών τους, παρέχουμε στα παιδιά την απαιτούμενη φροντίδα και τα υποστηρίζουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους» αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της δέσμευσης της BIC να βελτιώσει της συνθήκες εκπαίδευσης για 250εκατ. παιδιά παγκοσμίως μέχρι το 2025 όπως αναφέρεται και στο 7ετές πλάνο αειφόρου ανάπτυξης «Γράφουμε το Μέλλον, Μαζί» που ξεκίνησε το 2017. Οι δεσμεύσεις περιγράφουν τη φιλοδοξία της BIC να περιορίσει το αντίκτυπο της στον πλανήτη και να συμβάλει μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά στη ζωή των εργαζομένων της και στην κοινωνία.