To Ίδρυμα Ευγενίδου εξοπλίζει και αναβαθμίζει τεχνολογικά το Δημοτικό Σχολείο Σίφνου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου  ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου για τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών του, προκειμένου να δημιουργήσει το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους δασκάλους, δίνοντας έτσι νέες δυνατότητες στο εκπαιδευτικό τους έργο, με δωρεά ύψους 15.000€.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Δήμαρχος Σίφνου κ. Μαρία Ναδάλη, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Χρυσίνης ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, με την οποία ο Δήμος αποδέχτηκε την εισήγηση της Σχολικής Επιτροπής για απόδοση του ονόματος του αλησμόνητου Νικολάου Βερνίκου-Ευγενίδη, στην Αίθουσα Πληροφορικής και στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου.

Ευχαριστήριες ομιλίες δόθηκαν από την Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Αποστολία Γεωργαρή, από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Παναγιώτη Ζαχαράκη, καθώς και από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλη Λεμπέση.

Η δωρεά από το Ίδρυμα Ευγενίδου-Κληροδότημα Μαριάνθη Σίμου κάλυψε την αγορά και τοποθέτηση μηχανημάτων ηλεκτρονικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την καθημερινή χρήση των νέων τεχνολογιών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Συγκεκριμένα δωρίστηκαν: 15 προτζέκτορες και αντίστοιχες βάσεις, 2 πολυμηχανήματα, 10 Laptop, 1 φωτοτυπικό, 5 υπερσύγχρονοι πύργοι υπολογιστών και 5 Οθόνες 22’’.

Στη δωρεά του Ιδρύματος περιλαμβάνεται και η οργάνωση της βιβλιοθήκης του σχολείου, καθώς το Ίδρυμα ανέλαβε την εγκατάσταση, συντήρηση και υποστήριξη του συστήματος ανοιχτού κώδικα Koha, ενός από τα πλέον σύγχρονα ολοκληρωμένα συστήματα οργάνωσης βιβλιοθηκών.

Η δωρεά ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννηση του Νικόλαου Βερνίκου-Ευγενίδη (1920-2020) και στα 20 χρόνια από τον θάνατό του (2000-2020) και η μετονομασία της Βιβλιοθήκης και της αίθουσας Πληροφορικής σε «Βιβλιοθήκη Νικόλαος Βερνίκος-Ευγενίδης» και «Αίθουσα Πληροφορικής Νικόλαος Βερνίκος-Ευγενίδης» αποτελεί μία ένδειξη τιμής προς το όνομά του και την ευρύτερη προσφορά του στον γενέθλιο τόπο του, την Σίφνο.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Όταν μας ζητήθηκε αυτή η συμβολή, ήταν αυτονόητο ότι δεν μπορούσαμε να την αρνηθούμε. Η στήριξη του Δημοτικού Σχολείου της Σίφνου ήταν μία συνειδητή επιλογή, η οποία σχετίζεται με την πίστη μας στους ανθρώπους και στα παιδιά της Σίφνου. Για εμάς το σημαντικότερο είναι η παιδεία και η σημερινή δωρεά μας είναι αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου που πίστεψε σε αυτήν και την στήριξε όσο λίγοι: του Νικόλαου Βερνίκου-Ευγενίδη

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σίφνου, κ. Μανώλης Λεμπέσης δήλωσε:  «Το εγχείρημά σας δεν είναι απλά υποστηρικτικό, αλλά ουσιώδες για την λειτουργία των αιθουσών διδασκαλίας, της βιβλιοθήκης και των εργαστηρίων μας. Σας είμαστε ευγνώμονες και σας υπερ-ευχαριστούμε