Η Epson αποσπά το πλατινένιο βραβείο EcoVadis για τη βιωσιμότητα

Η Epson έλαβε το πλατινένιο βραβείο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από ανεξάρτητους αξιολογητές EcoVadis[1].Η πλατινένια θέση, στην οποία κατατάχθηκε το 2020, δείχνει ότι η Epson βρίσκεται ανάμεσα στο 1% των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο της[2].Η Epson είχε λάβει τη χρυσή διάκριση τα προηγούμενα τρία χρόνια. Το χρυσό βραβείο απονέμεται σε εταιρείες που κατατάσσονται στο 5% των κορυφαίων εταιρειών που αξιολογήθηκαν.

Η πλατινένια διάκριση απονεμήθηκε στην Epson σε αναγνώριση των παγκόσμιων πρωτοβουλιών της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η αξιολόγηση του EcoVadis εστιάζει σε τέσσερα θέματα: το περιβάλλον, την εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ηθική και τη βιωσιμότητα. Η Epson έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, με την ένδειξη «Εξαιρετική», για τις δράσεις της σχετικά με το περιβάλλον, καθώς και υψηλές βαθμολογίες ως προμηθευτής που προάγει τη βιωσιμότητα, αλλά και σχετικά με τα εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική, κατατάσσοντάς την στο κορυφαίο 1% της βιομηχανίας υπολογιστών και περιφερειακών.

Ο Kazuyoshi Yamamoto, Πρόεδρος της Epson Europe, πρόσθεσε: «Η πλατινένια πιστοποίηση EcoVadis παρέχει στους πελάτες μας τη διαβεβαίωση ότι η Epson λαμβάνει όλα τα διαθέσιμα μέτρα για την επίτευξη της βιωσιμότητας σε όλες τις δραστηριότητές της. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο DNA μας και διέπει όλα όσα κάνουμε. Αυτή η πλατινένια θέση δείχνει ότι οι πελάτες μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι κάθε πτυχή της επιχείρησής μας ελέγχεται και πιστοποιείται ανεξάρτητα και ότι δεσμευόμαστε πλήρως να προσφέρουμε τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας.

Το EcoVadis παρέχει μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη, κοινή πλατφόρμα για την αξιολόγηση περισσότερων από 65.000 ομίλων και εταιρειών σε 200 κλάδους, σε 160 χώρες, χρησιμοποιώντας κριτήρια αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που βασίζονται στα πρότυπα βιωσιμότητας χιλιάδων εξωτερικών εταίρων όπως: ΜΚΟ, συνδικάτα, διεθνείς οργανισμοί , τοπικές κυβερνήσεις και ελεγκτικοί οργανισμοί.

Η Epson επιδιώκει να αξιοποιήσει τις αποδοτικές, συμπαγείς και ακριβείς τεχνολογίες της για να οδηγήσει σε καινοτομίες σε τέσσερις τομείς, συμπεριλαμβανομένων της τεχνολογίας inkjet. Πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία της μπορεί να συμβάλει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην αύξηση της παραγωγικότητας και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, αλλά και στην επίτευξη των στόχων της ανάπτυξης της βιωσιμότητας των Ηνωμένων Εθνών.

Epson strives to achieve social sustainability and publishes details about its environmental initiatives, the creation of social value, corporate governance, and other CSR activities in its Integrated Report and Sustainability Report. Information is also posted on the Social Responsibility pages of the corporate website.

Η Epson προσπαθεί να επιτύχει την κοινωνική βιωσιμότητα και δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τις περιβαλλοντικές της πρωτοβουλίες, τη δημιουργία κοινωνικής αξίας, την εταιρική διακυβέρνηση και άλλες δραστηριότητες ΕΚΕ στην Ολοκληρωμένη Αναφορά της και την Αναφορά Βιωσιμότητας. Οι πληροφορίες δημοσιεύονται, επίσης, στις σελίδες κοινωνικής ευθύνης της εταιρικής ιστοσελίδας της.

Αναφορές

■ Epson ΕΚΕ & περιβάλλον https://global.epson.com/SR/

1 Το EcoVadis – μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη και συνεργατική πλατφόρμα – αξιολογεί τις πολιτικές και τις ενέργειες των εταιρειών, καθώς και τις δημοσιευμένες αναφορές που σχετίζονται με το περιβάλλον, την εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ηθική και τα βιώσιμα προϊόντα. Η μοναδική μέθοδος αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του EcoVadis καλύπτει περισσότερες από 200 κατηγορίες προϊόντων σε 160 χώρες. Περισσότερες από 65.000 εταιρείες συνεργάζονται με την EcoVadis για τη μείωση του κινδύνου, την τόνωση της καινοτομίας και τη δημιουργία διαφάνειας και εμπιστοσύνης μεταξύ εμπορικών εταίρων.

2 Κατασκευή υπολογιστών και βιομηχανία περιφερειακού εξοπλισμού.