Sparkle: Ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που πιστοποιείται για χρήση ΑΠΕ στα data centers του

Η Sparkle, ο πρώτος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει ότι η θυγατρική της στην Ελλάδα πιστοποιήθηκε για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στα data centers της Αθήνας στη Μεταμόρφωση, στο Κορωπί αλλά και στα Χανιά της Κρήτης. Το πιστοποιητικό προέλευσης (Certificate of Origin) που εκδόθηκε από τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison (ELPEDISON), μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα, πιστοποιεί ότι από το Μάιο του 2020, το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε από τη Sparkle και όλους τους πελάτες collocation της, προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Το πιστοποιητικό προέλευσης ακολούθησε την πιστοποίηση ISO 14001:2015, την οποία έχει λάβει η Sparkle Greece από το 2018 για το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης αλλά και για τις προηγούμενες πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, 27001:2013 και PCI-DSS, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την προσήλωση της εταιρείας στην αειφόρα ανάπτυξη και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Στην Ελλάδα, η Sparkle, είναι ηγέτης στην αγορά των cloud και data centers, με μερίδιο αγοράς στο 40% και πάνω από 100 πελάτες που δραστηριοποιούνται ως service providers, system integrators, οργανισμοί, εγχώριες και πολυεθνικές εταιρείες, με συνεχή ανάπτυξη. Επίσης, η Sparkle, ολοκληρώνει στις αρχές του 2021 την κατασκευή του τέταρτου data center της στην Ελλάδα, το Μεταμόρφωση II, το οποίο θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ανεπτυγμένα «πράσινα» data center στην Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Sparkle, επενδύει αδιάλειπτα στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε όλα τα data center της, δύο εξ αυτών στην Ιταλία και ένα στην Τουρκία, μέσα από ενεργειακές παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της αξιοπιστίας και της ασφάλειάς των data centers.

Σχετικά με την Sparkle

Η Sparkle είναι μέλος του ομίλου TIM, τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ελέγχοντας μέσω ιδιόκτητων backbones, πάνω από 540.000 χλμ. οπτικών ινών από την Ευρώπη έως την Αφρική, την Αμερική και την Ασία. Αξιοποιώντας τις τεχνολογικές πλατφόρμες IP, δεδομένων, υποδομές cloud, data center, διακίνηση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας αλλά και πλατφόρμες φωνής, η Sparkle προσφέρει ένα πλήρες φάσμα λύσεων ICT σε παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, OTT, μέσα ενημέρωσης και παρόχους περιεχομένου, καθώς και σε παρόχους υπηρεσιών εφαρμογών, τηλεπικοινωνιακούς φορείς και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε 34 χώρες.