Schneider Electric: Aνάμεσα στους Top 50 “Diversity Leaders 2021”

Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, η εταιρεία βρίσκεται στην 27η θέση στην συνολική κατάταξη, ενώ είναι 2η στην κατηγορία της βιομηχανίας ανάμεσα στις 850 εταιρείες που περιλαμβάνονται στην ετήσια κατάταξη.

Η κατάταξη των Financial Times για τους ‘Diversity Leaders 2021’ στοχεύει στην αξιολόγηση της επιτυχίας των εταιρειών για την προώθηση όλων των μορφών διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας μεταξύ των φύλων, της διαφάνειας σε όλες τις μορφές σεξουαλικού προσανατολισμού και κάθε μορφή πολύ-πολιτισμικότητας που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη κοινωνία.

Η κατάταξη αναπτύχθηκε μέσω ανεξάρτητης έρευνας σε πάνω από 100.000 εργαζομένους σε εταιρείες με πάνω από 250 άτομα στις 16 ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι γνώμες των ειδικών από τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού και των Υπεύθυνων Εύρεσης Εργασίας και Προσλήψεων, προκειμένου να βελτιωθεί η ανάλυση.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ερωτήθηκαν σε ποιο βαθμό πιστεύουν ότι ο εργοδότης τους προωθεί τη διαφορετικότητα σε θέματα που αφορούν την ηλικία, το φύλο, την ισότητα, την εθνικότητα, την αναπηρία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό (LGBT+). Επίσης, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν άλλους σημαντικούς εργοδότες σε αντίστοιχες βιομηχανίες όσον αφορά τη διαφορετικότητα. Οι 850 εταιρείες με κορυφαία βαθμολόγηση αναγνωρίζονται ως ‘Diversity Leaders 2021’.

«Μας τιμά ιδιαίτερα για ακόμα μία φορά η αναγνώρισή μας στην εναρκτήρια έκθεση των ‘Diversity Leaders’ από τους Financial Times. Στην Schneider Electric, εργαζόμαστε αδιάκοπα για να ‘χτίσουμε’ ένα βιώσιμο περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς για όλους, παντού. Είναι τιμή μας που συμπεριλαμβανόμαστε στις κορυφαίες εταιρείες αυτής της κατάταξης και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη διαφορετικότητα χωρίς αποκλεισμούς για το εργατικό δυναμικό μας και την ευρύτερη κοινωνία»», δήλωσε η Charise Le, Global Chief Human Resources Officer, της Schneider Electric

Εκτός από τον τίτλο του ‘Diversity Leader 2021’ των Financial Times, η Schneider Electric έχει λάβει και άλλες τιμητικές διακρίσεις. Πρόσφατα, η εταιρεία επιλέχθηκε από την WorkHuman Certified Company, η οποία αναγνωρίζει τις κορυφαίες εταιρείες που ηγούνται στη δημιουργία ανθρώπινων χώρων εργασίας για τους υπαλλήλους. Επίσης, η εταιρεία εντάχθηκε στο Gender & Diversity KPI Alliance, για την υποστήριξη, την υιοθέτηση και τη χρήση ΚPIs για τη μέτρηση της ισότητας των φύλων και άλλων τύπων διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας. Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Schneider Electric συμπεριλήφθηκε στο  2020 Bloomberg Gender-Equality Index, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό βαρόμετρο για την αξιολόγηση σχετικά με την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς σε όλο τον κόσμο.