Live A Legacy: Επιστρέφει η επιτυχημένη πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top για 3η χρονιά

To Live A Legacy, η μοναδική πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top για την ενδυνάμωση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο, επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Η δομή της πρωτοβουλίας προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών, εμπλουτίζει και ανανεώνει το περιεχόμενο της, και μεταφέρεται στο online περιβάλλον μέσα από την νέα, ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της eventora.gr/livealegacy.

Για μια ακόμα χρονιά, καταξιωμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην επιτυχημένη πρωτοβουλία του Live A Legacy, εξιστορώντας τις εμπειρίες τους, περιγράφοντας τις σκέψεις τους και αναφέροντας τις πρακτικές που ακολούθησαν για να διαγράψουν τη δική τους επιτυχημένη πορεία.

Η εκδήλωση, θα είναι διήμερη και θα χωριστεί σε δύο ενότητες. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα αναπτυχθεί η πρώτη ενότητα, με τίτλο Powerful Stories και τα Speed Training Sessions, ενώ τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη, με τίτλο Changemaking και τα Speed Mentoring Sessions.

Την πρώτη ημέρα, στόχος των ομιλιών είναι να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες, εστιάζοντας στο ταλέντο, τη δύναμη, το πάθος και την επιμονή που απαιτείται για την επίτευξη των επαγγελματικών μας ονείρων. Οι ομιλήτριες της πρώτης ημέρας προέρχονται από τους χώρους της υγείας, της επιχειρηματικότητας και των τεχνών, και κάθε μία από αυτές θα μοιραστεί με το κοινό τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που της παρουσιάστηκαν, στην προσπάθεια της να κατακτήσει τους στόχους της.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, το βήμα δίνεται σε ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν καθημερινά να δημιουργήσουν τις βάσεις για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο. Οι ομιλητές, μέσα από το περιεχόμενο των ομιλιών τους, θα αναπτύξουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο συνεισφοράς στον τομέα της ισότητας και της κοινωνικής αλλαγής, εστιάζοντας σε όσα χρειάζεται να κάνει ο καθένας μας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί συλλογικά, για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων και να αποκλείσουμε τις ανισότητες στο εργασιακό περιβάλλον.

Τα Speed Training και Speed Mentoring Sessions, φέτος είναι εμπλουτισμένα με νέες θεματικές και διαθέσιμα σε ακόμα μεγαλύτερο εύρος κοινού. Στόχος των sessions είναι να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, καθώς και χρήσιμα εργαλεία και εφόδια στους συμμετέχοντες. Παράλληλα, για 2η συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται το Live A Legacy Mentoring Program, το οποίο μετά τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του, δίνε τη δυνατότητα σε ακόμα 50 γυναίκες να διεκδικήσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring, μέσα από το δίκτυο του Women On Top.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης, στο eventora.gr/livealegacy, καθώς και να κάνετε την εγγραφή σας για να έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε ενεργά στο φετινό Live A Legacy και τις δράσεις του.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβουλία του Live A Legacy αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή δράση για όλους μας στην Mastercard. Η υλοποίηση της, κάθε χρόνο, μας γεμίζει με ενθουσιασμό και με αίσθημα ευθύνης. Φέτος, επιστρέφουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, διαδικτυακά, προσαρμοσμένοι στις νέες συνθήκες.
Η μεγάλη αποδοχή των δύο προηγούμενων διοργανώσεων του Live A Legacy, μας έδωσε κίνητρο και έμπνευση, για να είμαστε και φέτος εδώ. Στο τέλος της πρώτης εκδήλωσης, το 2018, είχα μοιραστεί πως στόχος μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να γίνει θεσμός, και είμαι πραγματικά υπερήφανη που αυτό συμβαίνει»

Η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε πως: «Όσο πιεστικές και δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας, είναι σημαντικό η ενδυνάμωση των γυναικών και τα θέματα της έμφυλης ισότητας να παραμείνουν στην κορυφή της ατζέντας, τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τους οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και τα άτομα και την Πολιτεία. Γι’ αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που, για τρίτη χρονιά φέτος, υλοποιούμε μαζί με τη Mastercard το Live A Legacy και έχουμε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να προσφέρουμε έμπνευση, ιδέες, εργαλεία και δικτύωση στις νέες γυναίκες που μπορούν να φέρουν μια ουσιαστική αλλαγή στον κόσμο, για όλες και όλους μας»