Με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανοίγει η INTERAMERICAN το 2021

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ο Οργανισμός που για την INTERAMERICAN συνδέεται σημειολογικά με την πιο σημαντική προσδοκία για το νέο έτος και το μέλλον: «να χαμογελούν όλα τα παιδιά». Ο Οργανισμός έχει σημαντικό αποτύπωμα έργου κοινωνικής προσφοράς 25 ετών γι’ αυτόν τον σκοπό. Γι’ αυτό η εταιρεία ανανέωσε και φέτος όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που του παρέχει χορηγικά στον και προσέθεσε ακόμη 11 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του.

Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN χορηγεί την ασφάλιση του στόλου 124 οχημάτων διαφόρων χρήσεων (αυτοκινήτων, δικύκλων, ασθενοφόρων, λεωφορείων, φορτηγών, οχημάτων ειδικού τύπου για επιχειρησιακές ανάγκες σε εξαφανίσεις κ.ά.) που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χρησιμοποιεί για άμεση επέμβαση, για την ασφαλή μεταφορά παιδιών, για μεταφορά αγαθών και για παροχή υπηρεσιών υγείας. Ακόμη, παρέχει την ασφάλιση σε 2 κτήρια: στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Νέα Μάκρη Αττικής και στο Σπίτι στο Περιστέρι.

Επιπλέον, κατά τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή έρευνα που η εταιρεία διενήργησε για την ικανοποίηση του πελατολογίου της από τις υπηρεσίες του ιδιόκτητου CARPOINT, Κέντρου Aποζημίωσης και Eπισκευής Aυτοκινήτου, προσέφερε στον Οργανισμό ένα ποσόν με βάση τον αριθμό των ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν, ευαισθητοποιώντας με αυτό τον τρόπο τους πελάτες της για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ας σημειωθεί ότι η INTERAMERICAN – με εξαίρεση το 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – καλύπτει ασφαλιστικά και όλες τις εκδηλώσεις εορταστικών πωλήσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός σε δημόσιους χώρους.

Από το 1995 έως σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και διεθνώς για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει, έχει υποστηρίξει χιλιάδες παιδιά θύματα βίας και εξαφάνισης, παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Όπως υπογραμμίζει ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: «κάθε παιδί είναι μοναδικό και η επιστημονική ομάδα του Οργανισμού εργάζεται εντατικά για να παρέχει σε κάθε παιδί όλα όσα έχει ανάγκη, δίνοντας άμεσα λύσεις σε συνεργασία με τον αρμόδιο κατά περίπτωση φορέα». Αναφερόμενος ειδικότερα στη συνεργασία με την INTERAMERICAN, ο κ. Γιαννόπουλος τονίζει: «η εταιρεία παρέχει στον Οργανισμό επί 20ετία και πλέον πολύτιμη υποστήριξη, επιδεικνύοντας σταθερή εμπιστοσύνη στο έργο του και απαλλάσσοντάς τον από τη σημαντική οικονομική επιβάρυνση της ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μεγαλώνει στα 11 Σπίτια που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα 301 παιδιά και στηρίζει 74 ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν στα Σπίτια του Οργανισμού. Στο «Σπίτι του Παιδιού», ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας πραγματοποιούνται καθημερινά θεραπευτικές συνεδρίες για παιδιά και εφήβους θύματα κάθε μορφής βίας, ενώ σχετικά με την εξαφάνιση παιδιών και ενηλίκων ο Οργανισμός διαχειρίζεται συνεχώς περιστατικά με σύγχρονη οργανωτική δομή, μεθοδολογία και δικτύωση αναζήτησης και εντοπισμού, αλλά και με εφαρμογές ψηφιακής τεχνολογίας. Επίσης, φροντίζει ετησίως χιλιάδες παιδιά με προβλήματα υγείας και για την αντιμετώπιση της φτώχειας. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει, μεταξύ άλλων, τον συντονισμό του προγράμματος Amber Alert για την Ελλάδα, ενώ λειτουργεί την Εθνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, που δέχεται ετησίως περισσότερες από 250.000 κλήσεις.