Ομίλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη: Η δέσμευση υπευθυνότητας και το σύνθημα TELEΙΑ

Η υπευθυνότητα, ατομική και εταιρική, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλοσοφίας του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, με τις βιομηχανίες του Uni-pharma, InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την νεοσύστατη εταιρεία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo.

Από την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε απομακρυσμένες περιοχές, μέχρι την έμφαση και στήριξη της επιστήμης και νέας γενιάς, μέσα από μία σειρά υποτροφιών από το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, της βιώσιμης ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΦΕΤ, αποδεικνύουν ότι η ευθύνη βρίσκεται στο DNA τους και αποτελεί κορυφαία αρετή.

Το σύνθημα TELEIA, αποτελεί το ακρωνύμιο της φιλοσοφίας του Ομίλου και αφορά στις εταιρικές ΑΞΙΕΣ.

Το TELEIA  μεταφράζεται ως εξής: Ομαδικότητα – Teamwork, Ηθική – Ethos, Διαρκή Μάθηση- Learning, Αριστεία-Excellence, Καινοτομία- Innovation  και Υπευθυνότητα – Accountability.

Εξάλλου οι Uni-pharma & InterMed αποτελούν από τον Ιανουάριο του 2016, υπερήφανα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών. Στη διάρκεια της πανδημίας (SARS COVID -19) η διοίκηση του ΟΦΕΤ, προχώρησε σε δύο εξαιρετικές ενέργειες, που καταδεικνύουν το υπεύθυνο και ανθρωποκεντρικό προφίλ του, μέσα από τις 4 μεγάλες δωρεές του Ομίλου τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο του 2020. Ειδικότερα, η διοίκηση του Ομίλου με επικεφαλής την κυρία Ιουλία Τσέτη, αποφάσισε τον Μάρτιο του 2020, μεσούσης του πρώτου κύματος της πανδημίας, να υλοποιήσει εκ μέρους της ναυαρχίδας του Ομίλου Uni-pharma, δωρεά 24 εκατ. δόσεων του Unikinon (χλωροκίνης) προς το ΕΣΥ και 60.000 δόσεις για το Κυπριακό υγειονομικό σύστημα.

Η διοίκηση του Ομίλου επίσης, ανακοίνωσε στις 27 Απριλίου, ότι παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας, πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικού ΔΩΡΕΑΝ, με προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε αμιγώς για νοσοκομειακή χρήση. Τον Νοέμβριο του 2020 η διοίκηση του Ομίλου, πραγματοποίησε μία ακόμη δωρεά αντισηπτικών, για τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Άλλες δράσεις του ΟΦΕΤ που αποτελούν τον πυρήνα της Στρατηγικής του είναι οι εξής:

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ, το ολιστικό Πρόγραμμα του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, τείνει πλέον να γίνει θεσμός, με επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές και συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και κατά τόπους Ιατρικούς, Φαρμακευτικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους, για ενημέρωση, ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και προληπτικές εξετάσεις.

Μία ολοκληρωμένη Στρατηγική, με στόχο η εταιρεία, να σταθεί δίπλα στις μικρές και απομακρυσμένες κοινωνίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας και ιδιαίτερα στο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ με παροχή υποτροφιών, αποτελεί στήριγμα για τις νέες γενιές, θέλοντας να στείλει το ισχυρό μήνυμα οι νέοι μας να παραμείνουν στην Ελλάδα και να αντιστρέψουν το κλίμα της αιμορραγίας της μετανάστευσης.

SCIENCE ON THE GO. Κινητό εργαστήριο επιστήμης, το οποίο ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, όπου οι επιστήμονες του Ομίλου, σε συνεργασία με την Ακαδημαϊκή και Πανεπιστημιακή κοινότητα, διδάσκουν το know-how για σκευάσματα, όπως στοματικά διαλύματα, αντισηπτικά και συμπληρώματα διατροφής.

Η Ομάδα αιμοδοσίας του ΟΦΕΤ ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ στηρίζει τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας με μεγάλη συμμετοχή. Συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια, με το νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Η Running Team του ΟΦΕΤ (με τις βιομηχανίες Uni-pharma & InterMed), στηρίζει τα τελευταία χρόνια το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τις γενναίες γυναίκες που παλεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

MAGIC DIABETES BUS: Τον Δεκέμβριο του 2019 επί 5 ημέρες, είχαμε την ευκαιρία να στηρίξουμε μία ακόμη σημαντική δράση την ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ. Το Μαγικό Χριστουγεννιάτικο λεωφορείο, πραγματοποίησε μεγάλο tour σε όλη την Αθήνα έκανε στάσεις και είχαμε την ευκαιρία να προβάλλουμε σκευάσματά μας, όπως slim fix, slim fix gummies και Diabetel, και να ενημερώσουμε το κοινό.

Τον Απρίλιο του 2019 επίσης, η διοίκηση του ΟΦΕΤ, ενίσχυσε το μακρινό Καστελόριζο, με μία σημαντική πράξη προς τους στρατιώτες που υπηρετούν στο ακριτικό νησί μας. Πραγματοποίησε δωρεά γυμναστηρίου στο Στρατόπεδο του νησιού.

Συνεργασία επίσης με την MKO Axion Hellas για στήριξη του πληθυσμού που βρίσκεται σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Οι αποστολές γίνονται κυρίως με φουσκωτά, εκεί όπου δεν μπορεί να υπάρξει προσέγγιση με άλλα Μέσα μεταφοράς.

Αναφορικά με τους μετρήσιμους δείκτες των δωρεών, αυτοί είναι οι εξής:

24 εκατ. δόσεις του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνη) στο ΕΣΥ

60.000 δόσεις του φαρμάκου στο Κυπριακό υγειονομικό σύστημα

14.000 λίτρα αντισηπτικών επίσης στο ΕΣΥ και

Προς τις ΚΟΜΥ (Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ), δόθηκαν δωρεάν:

180 τεμάχια των 500 ml αντισηπτικά Reval και 150 τεμάχια Reval απολυμαντικά επιφανειών BOV (spray) των 150 ml.

 

Αναφορικά με το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, ο συνολικός όγκος των ενισχύσεων αγγίζει τις 242.000,00 ευρώ ο οποίο κατανέμεται ως εξής:

1. 144.00,00 έχουν ενισχύσει 17 νέους αριστούχους φοιτητές-ερευνητές και

2. 73.000,00 έχουν χορηγηθεί σε 17 επιστημονικά – ερευνητικά προγράμματα με τη μορφή υλικών άμεσης ανάλωσης και πάγιου εξοπλισμού

3. 25.000,00 έχουν χορηγηθεί σε κτιριακές εγκαταστάσεις

Εκατοντάδες πολίτες και παιδιά επίσης, έχουν ωφεληθεί από το Πρόγραμμα ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ σε απομακρυσμένες περιοχές.

Περίπου 95 άτομα όλων των ηλικιών, ωφελήθηκαν  από εθελοντική δράση του Προγράμματος που αφορούσε τη στοματική υγεία, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου 2018 στο Δήμο Κόνιτσας από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων με την υποστήριξη της InterMed. Οι πολίτες εξετάστηκαν και ενημερώθηκαν και στα δύο κέντρα υγείας (Κόνιτσας και Δελβινακίου).

Μία ακόμη σημαντική εθελοντική δράση οδοντιατρικού περιεχομένου υλοποίησε η InterMed, φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Άρτας, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018. Σε συνεργασία  με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην Ρόδο, σε 2 δημοτικά σχολεία, όπου ενημερώθηκαν για την στοματική υγεία και απόλαυσαν χρήσιμα δώρα της InterMed, 400 παιδιά συνολικά.