Το αισιόδοξο μήνυμα της γηραιότερης windsurfer στον κόσμο, Αναστασίας Γερολυμάτου

FairLife

Ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα απευθύνει η 82χρονη Αναστασία Γερολυμάτου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη Windsurfer στον κόσμο, μέσω video που ευγενώς παραχώρησε στο «FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα», τον πρώτο μη κερδοσκοπικό κοινωνικό φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα  που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Το Fairlife ευχαριστεί θερμά την κ. Γερολυμάτου για την παραχώρηση  του video και για την απόφασή της να γίνει Fairlife Ambassador, στηρίζοντας τους σκοπούς και τα μηνύματα του φορέα.

Η Αναστασία Γερολυμάτου από την Κεφαλονιά έγινε ευρύτερα γνωστή σε όλη την Ελλάδα όταν τον Αύγουστο του 2019 διένυσε πάνω στην ιστιοσανίδα της απόσταση 18 ναυτικών μιλίων, πραγματοποιώντας τον διάπλου Κεφαλονιάς – Κυλλήνης. Ξεκίνησε να κάνει windsurfing όταν ήταν 41 χρονών και από τότε δεν έχει σταματήσει να σερφάρει, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός! Η Αναστασία Γερολυμάτου καταφέρνει να διατηρεί αμείωτη την ενέργεια και το πάθος της βεβαιώνοντας πως τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο, ενώ η θέληση και η αισιοδοξία της έγιναν πηγή έμπνευσης και δύναμης για ανθρώπους μικρής, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας.

Σύμφωνα με την κα. Γερολυμάτου, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να ζουν μια ζωή γεμάτη από υγεία, χαρά, άθληση και όσο περισσότερο γίνεται κοντά στη φύση. Οι προληπτικές εξετάσεις υγείας δεν θα πρέπει να αμελούνται, γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βίντεο, όταν ο καρκίνος του πνεύμονα διαγνωστεί αργά, τότε δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες δυνατότητες για ίαση.

Μάλιστα καταθέτει και τη δική της οικογενειακή μαρτυρία: «Πρόσφατα χάσαμε τον αδερφό του άντρα μου. Δεν έκανε ποτέ εξετάσεις, λέγοντας ότι είναι «βουνίσιος»  και ότι δεν έχει ανάγκη τέτοια. Δυστυχώς όταν κατάλαβε κάτι παρόμοιο ήταν πλέον αργά, αφού τον είχε πειράξει στον πνεύμονα. Εάν έκανε εξετάσεις νωρίτερα θα το είχε σίγουρα ανακαλύψει και θα ήταν σήμερα ακόμα κοντά μας».