Make-A-Wish Ελλάδος: 202 ευχές, 202 παιδικές ψυχές που πίστεψαν ότι μπορούν να γίνουν καλά

Από την πρώτη στιγμή που μια οικογένεια θα αποτανθεί στο Make-A-Wish Ελλάδος, μια σχέση εμπιστοσύνης αρχίζει να χτίζεται. Το ότι παιδιά που παλεύουν εμπιστεύονται στο Make-A-Wish Ελλάδος την ψυχή τους και το όνειρο που κρύβουν μέσα σε αυτήν, αποτελεί τη μεγαλύτερή ευθύνη. Παράλληλα, η αμέριστη εμπιστοσύνη τους είναι ύψιστη τιμή. Είναι η δύναμή της εταιρίας και επιτακτική υπενθύμιση ότι τα καθημερινά εμπόδια είναι αμελητέα, μπροστά στον αγώνα αυτών των παιδιών.

Το 2020, άφησε στις ψυχές όλων πληγές και απώλειες. Ο περασμένος Φεβρουάριος βρήκε άπαντες απροετοίμαστους έναντι όσων ακολούθησαν. Όχι όλους. Άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τα παιδιά, ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι. Κοίταξαν τον ιό κατάματα, με εμπειρία. Η αντιμετώπισή του είναι η καθημερινότητά τους. Η μάσκα είναι μόνιμος «σύντροφός» τους και η τήρηση αποστάσεων, δεύτερη φύση τους

Όλοι στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ως άνθρωποι λύγισαν μα δεν το έβαλαν κάτω. Μην έχοντας το δικαίωμα να προδώσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών, ορθοπόδησαν άμεσα και ανάκαμψαν, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο εχθρό της ελπίδας. Κατάφεραν με την απλόχερη υποστήριξη γιατρών, υποστηρικτών και εθελοντών – παρόλες τις δυσκολίες – να εκπληρώσουν με ασφάλεια 202 μοναδικές ευχές, ενώ δεν σταμάτησαν στιγμή να δέχονται νέες ευχές. Κάθε φορά που οι δυνάμεις εξαντλούνταν, με έναν μαγικό τρόπο τις ανακτούσαν μαζί με τους απαραίτητους πόρους, και συνέχιζαν να πορεύονται δυναμικά προς την ελπίδα. Και αυτή είναι η δύναμη της ευχής. Στο Make-A-Wish υπάρχει πίστη στα θαύματα, καθώς τα ζουν καθημερινά, και ένας πολύ προσεκτικά σχεδιασμένος με άπειρη προσπάθεια μηχανισμός μπαίνει σε εφαρμογή για να επαναφέρει την τάξη των πραγμάτων.

Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι μια ακόμη εκδήλωση ή ένα πάρτυ ή ένα δώρο.

Είναι μία εμπειρία που συμπορεύεται με την ασθένεια ως το παράθυρο στο φως.

Προσωπικό και εθελοντές, χορηγοί και υποστηρικτές, εκπληρώνονυν κάθε ευχή με την προσοχή και την αγάπη που της αρμόζει. Κάθε παιδί είναι μοναδικό, καθώς και η οικογένειά του και χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης. Ακόμη και αν κάποιες ευχές μοιάζουν μεταξύ τους, δεν είναι ο προορισμός ο αυτοσκοπός, αλλά το ταξίδι. Αυτό που νοηματοδοτεί καθεμία ευχή, είναι μοναδικό. Η διαδικασία της εκμαίευσης αναδεικνύει τους λόγους με κάθε λεπτομέρεια και έτσι κάθε νεράιδα έχει στα χέρια της όσες πληροφορίες χρειάζεται για να οργανώσει και να εκπληρώσει μία ευχή που θα μείνει αξέχαστη σε ένα παιδί με ψυχή πληγωμένη από τα πρώτα κιόλας του βήματα.

Όσο υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται βοήθεια θα συνεχιστούν οι εκπληρώσεις των ευχών καθημερινά. Λαμβάνοντας τιμητική διάκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Καινοτομία του παραρτήματος στην Ελλάδα, το 2020 είχαμε στο πλευρό μας 389 μοναδικές εταιρείες και 7.440 ιδιώτες που μας υποστήριξαν δωρίζοντας ποσά από €1, καθώς και 670 εταιρείες συνολικά που ενίσχυσαν με δωρεές σε είδος για τις ευχές. Λήφθηκαν 3.011 παραγγελίες στο eshop του Make-A-Wish που έδωσε ανάσα αισιοδοξίας σε δύσκολες στιγμές. Από τις 202 ευχές που εκπληρώθηκε περίπου το 68% των παιδιών που νοσούσαν από ογκολογικές ασθένειες, ενώ το υπόλοιπο 32% από γενετικές διαταραχές, μυϊκές και νευρολογικές και λοιπές σοβαρές ασθένειες.