CSR Hellas: Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Εκδήλωση από το CSR Hellas και την Interamerican.

Πως μπορούμε να προσεγγίσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στον απόηχο των 25 χρόνων μετά τη διακήρυξη και την Πλατφόρμα Δράσης του Πεκίνου και έναν χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας του Covid-19; Η δεκαετία που ξεκίνησε, είναι η δεκαετία της δράσης για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030! Είναι η δεκαετία της βιωσιμότητας με ίσες ευκαιρίες και συμπερίληψη! Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω! Είναι η δεκαετία που  σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύει την ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανταπόκρισης όλων: επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους 17 Στόχους (Sustainable Development Goals) του ΟΗΕ.

Το CSR HELLAS και η INTERAMERICAN ανοίγουν τον διάλογο σχετικά με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης #5 στο νέο περιβάλλον και καλούν επιχειρήσεις και ενδιαφερόμενα μέρη να συζητήσουν στη διαδικτυακή, θεματική εκδήλωση που διοργανώνεται την Πέμπτη 4 Μαρτίου (4 – 5:30 μ.μ.), με τίτλο «Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: Η σημασία του Στόχου #5», με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Παράλληλα, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρξει διάλογος και με το μέλλον, τα νέα παιδιά, μελλοντικούς ηγέτες, που συμμετείχαν και θα βραβευτούν για τις εργασίες τους στο πλαίσιο 5ου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής», που είχε θέμα τον Στόχο 5 και την ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας. Χορηγοί στο διαγωνισμό ήταν οι εταιρίες Aegean, Chipita, Interamerican και ΤΙΤΑΝ.

Η εκδήλωση θα προσεγγίσει ερωτήματα όπως:

  • Ποιες είναι και πώς επιδρούν οι ισότητες και οι ανισότητες στον χώρο εργασίας;
  • Καταρρίπτοντας στερεότυπα και αναγνωρίζοντας προκαταλήψεις: ποιος είναι ο ρόλος των επιχειρήσεων ως συμπεριληπτικών εργοδοτών (inclusive employers);
  • Διαφορετικότητα, ανάπτυξη και φύλο εργαζομένων: πώς προσεγγίζουν τον Στόχο 5 οι επιχειρήσεις;

Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, συμμετέχουν οι Μαρία Συρεγγέλα (Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια), Γιάννης Καντώρος (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN), Ιουλία Τσέτη (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της UNI-PHARMA PHARMACEUTICAL LABORATORIES S.A., Πρόεδρος Δ.Σ. GLOBAL COMPACT NETWORK HELLAS), Στέλλα Κάσδαγλη (Δημοσιογράφος και Ιδρύτρια του οργανισμού Women on Top), Γιάννα Ματθαίου (Ιδρύτρια του Anassa Organics) και Μαρία Αλεξίου (Πρόεδρος Δ.Σ. CSR HELLAS, Μέλος Δ.Σ. CSR Europe, Σύμβουλος Διοίκησης Εταιρικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, Όμιλος ΤΙΤΑΝ).