«Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό»: Επίτιμο μέλος η Άντζελα Γκερέκου

Την έντονη κινητικότητα που αναπτύσσεται στο χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού στην Ελλάδα  και τον κομβικό ρόλο των γυναικών στην επανεκκίνηση ανέδειξε η «Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό» (HAWCT), στο πλαίσιο της διαδικτυακής κοπής της πίτας της.

Με μότο της: «Η ισχύς εν τη ενώσει» και με θέμα «το brand Ελλάδα διεθνώς» η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό (HAWCT), εν μέσω πανδημίας, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η εγρήγορση δημιουργεί ευκαιρίες.

Σε αυτό το πλαίσιο επίτιμο μέλος της Ένωσης έγινε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, σηματοδοτώντας την αναβάθμιση του ρόλου και της παρέμβασης της HAWCT.

Δηλώσεις της Προέδρου του ΕΟΤ Αντζελας Γκερέκου

Η Άντζελα Γκερέκου εστίασε στους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει ισχυρότερο διεθνές brand.

«Αυτή η σύζευξη Πολιτισμού και Τουρισμού, που έχετε στην ονομασία της Ένωσής σας, είναι ακριβώς αυτό που είναι η Ελλάδα. Πολιτισμός και Τουρισμός σε σύζευξη, αλλά ο ελληνικός πολιτισμός είναι βαθιά πολιτιστικός, γι’ αυτό μπορεί και αγκαλιάζει τα πάντα», ανέφερε η κα. Γκερέκου απευθυνόμενη στο ΔΣ. και τις φίλες της HAWCT λέγοντας ότι η Ελλάδα προσφέρει μια σειρά από βιωματικές εμπειρίες στον επισκέπτη, αγκαλιάζει το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή του ανθρώπου, εξασφαλίζοντας απόλυτη αρμονία και ισορροπία. «Είναι αυτό, που πιο πολύ από ποτέ, ζητάει σήμερα, ο εν δυνάμει επισκέπτης μας», είπε η κα. Γκερέκου.

Μήνυμα Υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 9 Μαρτίου, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Προσπαθούμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας, όπως το κάναμε πέρυσι, με ασφάλεια, με ακόμη περισσότερη ασφάλεια, αφού φέτος έχουμε στα χέρια μας δυο πολύ σημαντικά εργαλεία – τα εμβόλια που θωρακίζουν τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας- και τα rapid τεστ που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τη νόσο και να την αντιμετωπίζουμε», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης.

Συμμετοχές

Στην εκδήλωση της HAWCT ήταν προσκεκλημένη και η διεθνώς αναγνωρισμένη  Νταϊάν Κόχυλας με την ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική της εκπομπή σε Αμερική, Καναδά, αλλά και Αυστραλία, Κίνα, συνδρομητικά κανάλια κτλ. «My Greek Table» ‘ταξιδεύοντας’ τους τηλεθεατές της στην ελληνική κουζίνα, στις παραδόσεις της, στην ιστορία της.

«Το είχα όνειρο να το επικοινωνήσω στους συμπατριώτες μου στην Αμερική η εκπομπή ξεκίνησε από ένα όνειρο και δικό μου πείσμα, είναι τρίτη σεζόν και το κάθε επεισόδιο έχει πάνω από 2 εκατ. τηλεθεατές σ’ όλη την Αμερική, είμαστε στο 96% της τηλεθέασης», ανέφερε η κα. Κόχυλας στο διαδικτυακό κοινό που ήταν συνδεδεμένο στο πλαίσιο της εκδήλωσης της HAWCT.

Εκ μέρους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Αθηνά Θεοφανίδου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εκθέσεων, η οποία επισήμανε την στενή συνεργασία του ΕΟΤ με την ITB Berlin τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό  και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Επίσης, η κυρία Θεοφανίδου ανακοίνωσε  την συμμετοχή της “Ελληνικής Ένωσης γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό” στην επιτροπή Τουρισμού και Πολιτισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και επισήμανε την στενή συνεργασία που υπάρχει.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου Άννα Καλλιάνη, η οποία στηρίζει τις δράσεις της Eνωσης από την αρχή της ίδρυσης της και επισήμανε την ανοιχτή δίοδο συνεργασίας και επικοινωνίας που υπάρχει.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος στέκεται στο πλευρό της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό, στηρίζοντας το έργο και τις δράσεις της.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Γιαννέλος, ο οποίος επεσήμανε την συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ενωση, σε θέματα που αφορούν την  επιχειρηματικότητα και  το περιβάλλον.

Ελληνική τέχνη σε μουσεία και συλλογές

Το λόγο σ’ ότι αφορά το κομμάτι του πολιτισμού διεθνώς πήρε η Μένια Κούλη, διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος Takis.

«Για μένα υπήρξε μέντορας, ήταν ένας άνθρωπος με πολύ πάθος για την τέχνη και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και πολύ φίλος με τη Μελίνα Μερκούρη, η οποία μάλιστα είχε αποκαλέσει τα διάσημα «Σινιάλα» του ως τα Τοτέμ του 20ου αιώνα», 

σημείωσε η Μένια Κούλη για τον Παναγιώτη Βασιλάκη, γνωστό παγκοσμίως ως TAKIS, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής.

Δηλώσεις ΔΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της HAWCT, η αντιπρόεδρος Ιωάννα Λαγουμίδου, η γενική γραμματέας Χρύσα Βουλγαρίδου, τα μέλη του αλλά και φίλοι της Ένωσης, συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική εκδήλωση που αφορούσε στο ρόλο και τη θέση τους γυναίκας στο επιχειρείν, στην καθημερινότητα, καθώς και τους δράσεις για την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού.

«Κάθε μέρα θα γιορτάζουμε την ύπαρξή τους, τη φύση τους και το φύλο τους, για να θυμόμαστε κάθε μέρα την αξία τους» 

ανέφερε η αντιπρόεδρος Ιωάννα Λαγουμίδου κατά τη διάρκεια τους ομιλία τους, λέγοντας η γυναίκα είναι το κλειδί για τη σύνθεση αξιών σε μια επιχείρηση, στην οικογένεια, στην οικονομία.

«Είναι η πρωταγωνίστρια στη σύνθεση των πολιτισμών και στην πολιτιστική οικονομία. Ο δε πολιτισμός προάγει την ισότητα, τη δικαιοσύνη, το σεβασμό του ανθρώπου τους τον άνθρωπο. Η οικονομία έχει την ανάγκη τους ενεργούς παρουσίας τους γυναίκας», ανέφερε η κυρία Λαγουμίδου  επισημαίνοντας ότι «κατά την περίοδο του κορωνοϊού, τους γυναίκες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους δουλειές τους, τους επιχειρήσεις τους, τους θέσεις τους και να ξεκινήσουν  να εργάζονται από το σπίτι, «όπου τους δυο βάρδιες που έκαναν – μια στη δουλειά και μια για τη φροντίδα τους οικογένειας- τους ενσωμάτωσαν σε μια».

Στον σύντομο χαιρετισμό τους, η γενική γραμματέας τους HAWCT Χρύσα Βουλγαρίδου, έδωσε τον τόνο, σημειώνοντας:

“Η Ημέρα τους Γυναίκας σηματοδοτεί τους θυσίες, τους διεκδικήσεις και τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου τους είπε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: “Οι γυναίκες είναι  ικανές από το μηδέν να κάνουν το παν”.