FOURLIS: Συμμετείχε στην πρωτοβουλία προσωπικής ενδυνάμωσης #ΙamRemarkable της Google

Με στόχο οι γυναίκες να ανακαλύψουν και να εξωτερικεύσουν πτυχές του εαυτού τους για τις οποίες νιώθουν περήφανες

Ο Όμιλος FOURLIS, με στόχο να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων του και κυρίως των Γυναικών, συμμετείχε στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Google,  #IamRemarkable, όπου μέσα από ένα 90λεπτο workshop, οι 80 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους και να εκφράσουν τα επιτεύγματά τους στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Το #IamRemarkable έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα στις Γυναίκες, αλλά όχι μόνο, να ανακαλύψουν και να εξωτερικεύσουν πτυχές του εαυτού τους για τις οποίες νιώθουν περήφανες.

Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκεται ένα workshop 90 λεπτών που βοηθά τους συμμετέχοντες να μάθουν τη σημασία της αυτοπροώθησης στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή, και τους δίνει τα   εργαλεία ώστε να αναπτύξουν ένα σύνολο δεξιοτήτων κι έτσι να μπορέσουν να αμφισβητήσουν τις κοινωνικές αντιλήψεις που στέκονται εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων τους.

Μέχρι σήμερα, το #IamRemarkable έχει προσεγγίσει περισσότερους από 140.000 συμμετέχοντες, σε περισσότερες από 800 εταιρείες, σε 130 χώρες.

Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία #IamRemarkable είναι η πιο πρόσφατη δράση, από μία σειρά δράσεων, που διοργανώνει και υλοποιεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, με κεντρικό άξονα το Ανθρώπινο Δυναμικό του Ομίλου και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις εταιρείες του Ομίλου FOURLIS (ΙΚΕΑ, INTERSPORT, The Athletes Foot, Trade Logistics).

«Οι Γυναίκες έχουμε πολλές Ηγετικές Ικανότητες μέσα μας. Είμαστε Ηγέτες. Και είμαστε Ηγέτες γιατί ξέρουμε να συνεργαζόμαστε, να συνδυάζουμε το σπίτι με την εργασία, να δείχνουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση, να Δημιουργούμε και να Ονειρευόμαστε. Όμως, ο τρόπος που μεγαλώσαμε και τα κοινωνικά στερεότυπα μας έμαθαν να είμαστε ταπεινές και να βάζουμε πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό μας. Κι έτσι δεν προβάλουμε αυτό που είμαστε και δεν διεκδικούμε, πράγμα που συχνά μας αφήνει ένα παράπονο… Το Workshop αυτό, βοηθάει Γυναίκες και Άντρες να δείξουν προς τα έξω ποιοι είναι και να προχωρήσουν μαζί με στόχο καλύτερες οικογένειες, καλύτερες εταιρείες, καλύτερη κοινωνία» δήλωσε η κ. Λήδα Φουρλή, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS.

Για τον Όμιλο FOURLIS, η δημιουργία και η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, οι συνθήκες εργασιακής ασφάλειας, η αξιοκρατία και η προσωπική ανάπτυξη, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και η παροχή ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης, αξιολόγησης και επιβράβευσης για όλους, αποτελούν το επίκεντρο της Ομιλικής φιλοσοφίας και των πρακτικών που ακολουθούνται.