Δύο σημαντικές διακρίσεις έλαβε η Schneider Electric

Η εταιρεία κατακτά κορυφαία θέση στη λίστα του Fortune και του Bloomberg για το 2021.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακηρύχθηκε ως μία από τις World’s Most Admired Companies, κατακτώντας την 3η θέση στη λίστα του Fortune για το 2021 ενώ παράλληλα, αναγνωρίστηκε ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες στη λίστα του Bloomberg για το 2021 σχετικά με την ισότητα των φύλων για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Η ετήσια κατάταξη του Fortune για τις World’s Most Admired Companies βασίζεται σε έρευνα μεταξύ αμερικάνικων και παγκόσμιων εταιρειών που σημειώνουν τα υψηλότερα έσοδα στους κλάδους που δραστηριοποιούνται. Συγκεκριμένα, 3.820 στελέχη, διευθυντές και αναλυτές του κλάδου κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις εταιρείες βασισμένοι σε εννέα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της επενδυτικής αξίας, της ποιότητας της διαχείρισης των πόρων και των προϊόντων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και της ικανότητας προσέλκυσης νέων ταλέντων.

«Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στις λίστες του Fortune», δήλωσε η Charise Le, Διευθύνων Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού της Schneider Electric. «Η κατάταξη συμβολίζει τη δέσμευσή μας για προώθηση της βιωσιμότητας και της καινοτομίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις ικανότητες του εργατικού μας δυναμικού και δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες για όλους».

Παράλληλα, το Bloomberg Gender Equality Index παρέχει στους διευθυντές εταιρειών και τους επενδυτές συγκριτικές πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως για τη διαφάνεια και τις πρακτικές και πολιτικές που χρειάζεται να υιοθετηθούν για την ισότητα των φύλων. Η Schneider Electric σημείωσε πάνω από το συνολικό μέσο όρο του GEI, με τις υψηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά στην διαφάνεια, τις ίσες αμοιβές μεταξύ των φύλων και την διασφάλιση ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς. Η συγκεκριμένη διάκριση αντικατοπτρίζει τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για την προώθηση θετικών αλλαγών και την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους, με:

  • Τη δημιουργία μιας κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς στο χώρο εργασίας και την ενίσχυση της ισότητας των φύλων ως UN Women HeForShe IMPACT 10x10x10 Champion με τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου και των Προέδρων των Χωρών στις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών του ΟΗΕ.
  • Την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω των παγκόσμιων πρακτικών της. Από τα τέλη του 2019, η Παγκόσμια Πολιτική Γονεικής Άδειας έχει αναπτυχθεί σε όλες τις χώρες, καλύπτοντας το 99% των υπαλλήλων της, ενώ το Παγκόσμιο Πλαίσιο Ίσων Αμοιβών έχει επίσης εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες, φτάνοντας το 99% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Με την πρόσφατη τακτική για την ευελιξία στο χώρο εργασίας (Flexibility at Work Policy), η φιλοσοφία της Schneider Electric σχετικά με τους νέους τρόπους εργασίας, συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης.
  • Την επένδυση στην επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών μέσω του προγράμματος Access to Energy Training & Entrepreneurship της εταιρείας.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της εταιρείας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά όσον αφορά στην ισότητα των φύλων», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire. «Στην Schneider Electric, στόχος μας είναι η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, όπου οι γυναίκες κατέχουν σημαντικές θέσεις και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Ενώ έχουμε ήδη προχωρήσει στην εκπροσώπηση των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή, στόχος μας είναι, μέχρι το 2025, οι γυναίκες να αντιπροσωπεύουν το 50% των νέων προσλήψεων, το 40% των διευθυντικών στελεχών και το 30% της ανώτερης ηγεσίας. Η ισορροπία μεταξύ των φύλων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησής μας και αποτελεί προτεραιότητά μας».

Η Schneider Electric διακρίθηκε, επίσης, ως η πιο βιώσιμη εταιρεία παγκοσμίως, στην ετήσια λίστα του Corporate Knights λαμβάνοντας την 1η θέση και συμπεριλήφθηκε στη λίστα Financial Times Diversity Leaders 2021 μεταξύ των 50 κορυφαίων εργοδοτών του κόσμου. Ακόμη, είναι μέλος της Gender and Diversity KPI Alliance (GDKA), μιας ομάδας που αποτελείται από εταιρείες, ακαδημαϊκούς και εμπορικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη, ενώ κατέλαβε τη 10η θέση στη Corporate Disclosure Project (CDP) A-List που αφορά στην περιβαλλοντική διαφάνεια και δράση.