H Teleperformance Greece αρωγός στις νέες δράσεις που πραγματοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Teleperformance Greece, μέλος του πολυεθνικού ομίλου της Teleperformance, της μεγαλύτερης εταιρείας στην παροχή “Customer Experience Management”, συνεπής στην κοινωνική προσφορά της στηρίζει έμπρακτα τον νέο κύκλο δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τίτλο “Weekends of Life”.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοφανείς ελλείψεις που έχουν προκύψει στα αποθέματα αίματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της πανδημίας Covid-19, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εντείνει τις ήδη υφιστάμενες δράσεις του σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2021 – με εκκίνηση στις 17 & 18 Απριλίου – θα πραγματοποιηθούν 8 διήμερες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας σε Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων του Νοτίου Τομέα Αθηνών & Πειραιώς, καθώς επίσης στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής τους, όπως αυτοί ορίζονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία, τις ημερομηνίες και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν εδώ ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 11040, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η κρίση της πανδημίας έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλοι γνωρίζουμε: πως η

υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Για την προάσπιση της δημόσιας υγείας η προσφορά αίματος είναι ζωτικής σημασίας και καθήκον όλων μας, καθώς καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα, πολλοί από αυτούς επειγόντως επειδή απειλείται η ίδια τους η ζωή. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξέσπασε η πανδημία έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τους θεσμούς και τους αρμόδιους φορείς διενεργώντας δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί τιμούμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με τον καλύτερο τρόπο, καθώς είμαστε σε θέση, με την πολύτιμη συμβολή της Τeleperfοrmance Greece, η οποία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό μας, να ανακοινώσουμε έναν νέο κύκλο αιμοδοσιών. Μια πρωτοβουλία που πιστεύουμε ότι αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα τόσο στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο σε αποθέματα αίματος στη χώρα μας. Εξίσου σημαντική είναι και η διάδοση του μηνύματος ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί γνήσια πράξη αλληλεγγύης και αλτρουισμού».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teleperformance Greece, κ. Κωνσταντίνος Χαμαλέλης, δήλωσε: «Ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για διατήρηση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα μας, η Τeleperfοrmance Greece στηρίζει έμπρακτα τον νέο κύκλο δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συνεισφορά αποτελεί θεμέλιο λίθο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, για αυτό μένουμε συνεπείς στο κοινωνικό και ανθρωπιστικό μας έργο, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες κοινής ωφέλειας και αλληλεγγύης. H εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας και τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να προσφέρουμε έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο. Είναι χρέος όλων μας!»