«Γέφυρα» στη Generation Z ρίχνει η JTI

Πρόσκληση σε νέους σπουδαστές ηλικίας 18-24 ετών, να συμμετάσχουν σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό πρωτοποριακών και επιδραστικών ιδεών απευθύνει η JTI επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τον τίτλο του Νο 1 «Κορυφαίου Εργοδότη (Top Employer) στην Ελλάδα» που απέσπασε φέτος για τις άριστες συνθήκες εργασίας, την παροχή κατάρτισης και τη διαρκή επιδίωξή της για ανάπτυξη δεξιοτήτων και βελτιστοποίηση των πρακτικών της στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα έπαθλα των νικητών

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν αρχικά μια 4μηνη πρακτική άσκηση με αποδοχές και ευέλικτο ωράριο στα γραφεία της JTI στην Αθήνα. Η ομάδα που θα προκριθεί για τη δεύτερη φάση, θα συναγωνιστεί με ομάδες σπουδαστών από 34 ακόμη χώρες από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας μια 6μηνη πρακτική άσκηση με αποδοχές για τη νικήτρια ομάδα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη Γενεύη, αλλά και πολλά άλλα δώρα.

Πρόγραμμα σε 4 στάδια

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε 4 επιμέρους στάδια:

· Στο 1ο στάδιο, οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα «Make It Bright», να επιλέξουν ένα θέμα που τους ενδιαφέρει και στη συνέχεια να στείλουν την καινοτόμα ιδέα τους, αναπτύσσοντάς την σε τρεις σελίδες, μέχρι τη 31η Μαΐου 2021, παραθέτοντας και ένα σύντομο βίντεο.

· Στο 2ο στάδιο, τον Ιούνιο του 2021, μια ομάδα από στελέχη της εταιρείας, θα ξεχωρίσει τις καλύτερες ιδέες που θα προχωρήσουν στο τρίτο στάδιο. Η ανακοίνωση όσων πέρασαν στην επόμενη φάση θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

· Στο 3ο στάδιο, οι σπουδαστές με τις πιο «φωτεινές» ιδέες που προκρίθηκαν, θα προσκληθούν για ένα μήνα (1-31 Ιουλίου) για να ζήσουν στιγμές και να βιώσουν εμπειρίες μέσα στην εταιρεία, κερδίζοντας γνώση από εκπαιδεύσεις που θα διοργανωθούν, περνώντας από όλα τα τμήματα, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας δίπλα σε έμπειρα στελέχη και ειδικούς του κλάδου για να αναπτύξουν την ιδέα τους. Τον Αύγουστο θα κληθούν σε ομάδες των δύο να παρουσιάσουν την ιδέα τους στη διοικητική ομάδα τα μέλη της οποίας θα αναδείξουν τη νικήτρια ομάδα που θα περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού.

· Στο 4ο στάδιο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η νικήτρια ομάδα θα ξεκινήσει 4μηνη πρακτική με αποδοχές και ευέλικτο ωράριο στο Ελληνικό γραφείο της JTI, ενώ τον Οκτώβριο θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να συναγωνιστεί με ομάδες άλλων χωρών για το μεγάλο έπαθλο, την 6μηνη πρακτική στην Ελβετία το 2022.

«Η ιδέα του διαγωνισμού ‘Make it Bright’ προέκυψε από τη βασική μας πρόθεση και τη στρατηγική μας επιδίωξη να ‘χτίσουμε’ μια γέφυρα μεταξύ του Generation Z και της αγοράς εργασίας» αναφέρει η Julie McNamara Διευθύντρια People & Culture της JTI στην Ελλάδα. και

προσθέτει: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη γενιά, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δική της σταδιοδρομία διαθέτοντας μια διαφορετική προοπτική στην Αγορά. Θέλουμε να συνεργαστούμε με αυτή τη γενιά, να οδηγήσει το μέλλον της JTI, καθώς, σε λίγα χρόνια, θα αποτελεί μέρος του ανθρώπινου δυναμικού μας. Πιστεύουμε ότι η εμπειρία που θα αποκτήσουν ως εργαζόμενοι σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον, συνεργαζόμενοι με έμπειρα στελέχη και ειδικούς του κλάδου αλλά και μαθαίνοντας μέσα από την πρακτική άσκηση, θα ανοίξει τους ορίζοντες όλων των συμμετεχόντων και θα είναι πολύτιμη για την εκκίνηση της επαγγελματικής τους πορείας».