Ελληνική Τράπεζα: Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Γης

Έκπληξη στους πελάτες της έκανε η Ελληνική Τράπεζα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, γιορτάζοντας την ξεχωριστή αυτή ημέρα με έμπρακτη συμμετοχή στην προσπάθεια για αποκατάσταση των δασών και με κεντρικό μήνυμα το #PlantItForward! Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά την ηγετική της θέση στον τομέα αυτό, αναλαμβάνοντας περαιτέρω περιβαλλοντική δράση.

Σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου, τίμησε το #WorldEarthDay αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους πελάτες που επισκέφθηκαν τις ΑΤΜ της, έξω από καταστήματά της σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Τράπεζας χάρισαν από ένα δεντράκι στον κάθε πελάτη ξεχωριστά, για να το φυτέψει στον κήπο του ή σε γλάστρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε χαμόγελα και ενθουσιασμό, ενώ την ίδια στιγμή οι αυθόρμητες αντιδράσεις τους καταγράφονταν σε βίντεο, με σκοπό την προβολή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ένα όμορφο δεντράκι περίμενε και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο χώρο εργασίας τους, οι οποίοι δεν δίστασαν να το αναρτήσουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook και στο Instagram με τα hashtags #PlantItForward και #WorldEarthDay. Έτσι, το μήνυμα της Ελληνικής Τράπεζας για προστασία, φροντίδα και σεβασμό του πλανήτη μας, έγινε viral!

Με ένα διάχυτο αέρα οξυγόνου και ζωής κατέκλυσαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αρκετοί επώνυμοι influencers και bloggers, σχηματίζοντας με το σώμα και τα χέρια τους την πόζα της Γης! Παράλληλα, πολλοί άλλαξαν προσωρινά τη φωτογραφία του προφίλ τους, ως ένδειξη τιμής και αγάπης για τη μητέρα Γη.

Η κάθε ενέργεια δεν έγινε τυχαία, καθώς η Ελληνική Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ευημερία του πλανήτη και το περιβάλλον, όλες τις μέρες του χρόνου. Επίσης, είναι η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που εντάσσεται στο δίκτυο Priceless Planet Coalition της Mastercard, μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα και οργανισμοί από όλο τον κόσμο. Στόχος του δικτύου είναι να συντονίσει σε μία κοινή πλατφόρμα τις περιβαλλοντικές δράσεις καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, με απώτερο στόχο να ενισχύσει τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεών τους.

Ειδικότερα, στο προσεχές διάστημα η Ελληνική Τράπεζα θα εκδώσει οικολογικές κάρτες, χρησιμοποιώντας υλικά από τον Κατάλογο Βιώσιμων Υλικών της Mastercard. Αυτό της παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί 82% λιγότερο PVC σε κάθε κάρτα, εξοικονομώντας πέραν των 20 χλμ. πλαστικού ετησίως και διατηρώντας ανεπηρέαστη την εμπειρία του καταναλωτή.