Η LG επενδύει παγκοσμίως σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για όλες τις επιχειρηματικές της μονάδες

Η αειφορία ως όρος συνήθως χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση ενός τρόπου ζωής πιο ισορροπημένου με τη φύση. Η αειφορία απαιτεί από όλους να παίξουν τον ρόλο τους και να επανεκτιμήσουν – και σε πολλές περιπτώσεις, να αλλάξουν – τον τρόπο που ζουν και εργάζονται. Ως κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, η LG Electronics (LG) κατανοεί ότι το 2021 η βιωσιμότητα είναι απαραίτητη για μία επιχείρηση. Η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης ιδιαίτερα των νέων σημαίνει ότι η φροντίδα των εργαζομένων, της κοινότητας και του πλανήτη είναι πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ. Με τους καταναλωτές πλέον να αναζητούν brands που ενστερνίζονται τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους, η εταιρεία παγκοσμίως έχει δεσμευτεί να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της έως το 2030.

Με την στροφή σε προϊόντα και λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που αποτελούν μέρος της στρατηγικής της, η δέσμευση της LG για τη βιωσιμότητα του πλανήτη είναι εμφανής σε όλες τις βασικές τεχνολογίες της. Συγκεκριμένα στον κλάδο της οικιακής ψυχαγωγίας για τις τηλεοράσεις επόμενης γενιάς χρησιμοποιούνται panels που έχουν λάβει αναγνώριση από το SGS Société Générale de Surveillance, τον αναγνωρισμένο πάροχο δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης με έδρα τη Γενεύη. Η SGS διαπίστωσε ότι τα LG OLED panels βρίσκονται υψηλά στην κατάταξη σε βασικές κατηγορίες αξιολόγησης που καλύπτουν τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων σε εσωτερικούς χώρους, τη μείωση της χρήσης επικίνδυνων ουσιών και την ανακύκλωση.

Επιπλέον, οι οικιακές συσκευές της εταιρείας προσφέρουν εξοικονόμηση ρεύματος και χρόνου, με τις προηγμένες τεχνολογίες inverter με DUAL Inverter Heat Pump™ και Eco Hybrid™ παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής απόδοσης από ποτέ. Τέλος, για τις λύσεις οικιακού κλιματισμού αξιοποιεί την επαναστατική τεχνολογία DUAL Inverter Compressor μέσω της οποίας μειώνεται η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 70%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η LG συμβάλλει επίσης, στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου μέσω των λύσεων της για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, καθώς και μέσω ενός ευρέος φάσματος οικιακών και επαγγελματικών προϊόντων ηλιακής ενέργειας.

Η LG κατανοεί ότι η δέσμευση για περιβαλλοντική αλλαγή δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, καθώς υποστηρίζει ότι οι συνεργασίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η εταιρεία αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από την παραγωγή της κατά 50% σε σύγκριση με το 2017 έως το τέλος του 2030. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδρύσει το LG Carbon Fund για την υποστήριξη τεχνολογιών και λύσεων για τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.